Konge av Green

ÅRETS FØRSTE: Richard Green ble venner med putteren og tok sesongens første europatourseier. (FOTO; Getty Images)

Australske Richard Green tok seieren i Portugal Masters etter å ha ligget sju slag bak før sisterunden. Mye takket være en het putter.

Ifølge ham selv var det fordi han omsider ble godvenner med putteren. 

- Jeg har hatt gjennomsnittlig 31 putter per runde på de tre første, i dag begynte puttene å gå i og det var deilig, sier Green til europeantour.com

Green spilte seg til 11 birdier på sisterunden, men måtte også tåle fire bogeyer, så det ble en 65-runde. Totalt endte han 18 slag under par. Dette var Greens første seier for sesongen, selv om han har to fra før. Men han var slett ikke sikker på seier da han kom inn i klubbhuset. 

- Jeg har vært nære seier i år, men det har ikke gått. Jeg trodde denne også ville glippe, men er veldig glad for at jeg vant, sier Green. 

Det var spanske Pablo Martin som gjorde at Green lenge var usikker på om det holdt helt inn. Martin ledet etter tre runder, men knakk totalt sammen mot slutten av sisterunden.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er fryktelig skamfull. Jeg ble kvalt, jeg vet ikke hva som skjedde, men du kan se på TV at det var et skikkelig sammenbrudd, sa Martin som endte på sjetteplass etter en sisterunde på 75 slag. 

Dagens beste runde sto Ryder Cup-helt Francesco Molinari for, med 62 slag. Ni birdier, en eagle og en bogey i tillegg til par var fasiten. Han endte på andreplass bak Green. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.