Kongegolf av Suzann

KNALLSTART: Suzann Pettersen har spilt seg i god posisjon før de neste rundene av Kraft Nabisco Championship. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

Suzann Pettersen leder Kraft Nabisco Championship etter en dag. Marianne Skarpnord, derimot...

Turneringen, som er årets første major for kvinnene på LPGA-touren, blir spilt på Rancho Mirage i California, og Suzann Pettersen gikk sine første 18 hull på fem slag under - eller 67 slag.

Bogeyfritt
Det er ett slag bedre enn neste kvinne på liste, ingen ringere enn Lorena Ochoa. Sju andre kvinner, deriblant Karrie Webb og Becky Brewerton, følger på plassen bak, slaget bak.

Tutta noterte seg ikke for en eneste bogey på sin runde, men derimot ble det altså fem birdies. Hun brukte bare 26 putter, traff samtlige fairwayer og 16 greener. Meget solid spill, med andre ord.

- En herlig start. Jeg har hatt noen lange treningsdager denne uken, og jeg trengte alle timene jeg kunne få, men nå har jeg funnet en god følelse, skriver Tutta på sin twitterprofil.

Herlig driving
Overfor USA Today la hun til følgende:

- Det var veldig kaldt da vi varmet opp. Jeg trodde jeg skulle på skitur, så mye klær hadde jeg på meg. Så ble det en veldig fin dag. Banen er i så vanvittig bra stand, skrøt hun.

- Det var en veldig solid runde golf. Jeg kunne ikke bedt om en bedre start, sa Tutta til lpga.com. - Jeg følte meg bra med driveren, noe som kommer godt med her, og så satte jeg noen putter. Det var en stressfri runde golf, sa hun.

Rought for Marianne
Marianne Skarpnord, derimot, fikk en liknende katastrofal åpning på sin første majorturnering som hun gjorde sist helg. Som da fikk hun en tidlig birdie, men etter at den første bogeyen kom på hull fire, gikk det utforbakke. Til slutt endte hun på seks over par - 78 slag.

Mange svake utslag må ta mesteparten av skylden for den høye scoren. Hun havnet ofte i den tykke roughen - bare fem fairwaytreff - og da hjalp det ikke så mye at det fungerte bedre på greenen.

Det skal med andre ord litt til om hun klarer cuten. Etter første runde har hun bare ti andre spillere bak seg på resultatlisten.

Det er for øvrig to millioner dollar i premiepotten.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.