Kongen av Danmark

Marius Thorp knusende overlegen i herrenes première på Ecco-touren.

Med imponerende runder på 64-67-67 (-18) sørget Marius Thorp for norsk seier da Ecco-touren og Nordea-touren åpnet med en fellesturnering på Hornbæk Golf Klub i Danmark i helgen.

21-åringen hadde allerede seieren i lomma etter de første rundene og økte avstanden til de andr ytterligere med tre birdier på de første ni hullene lørdag. Ukens eneste (!) bogey kom på det 10. hullet på avslutningsrunden, men Thorp var aldri truet. Han vant med seks slags margin.

- Jeg er veldig fornøyd og glad. Det var mange bra slag og jeg beholdt skjerpingen hele veien, sa Marius etterpå.

Seieren var hans første på denne touren, og selv om det er i golfens tredjedivisjon (under Europatouren og Challenge-touren) er triumfen vikig for både motivasjonen og tryggheten framover.

- Jeg vet at jeg har det i meg og jeg har hele tiden sagt til meg selv at jeg kan spille bra golf, sier Marius.

 

FRA FREDAG:

Marius Thorp ligger meget godt an til å vinne sin første seier på Ecco Tour. Bærum-spilleren har hele fire slag å gå på når Willis Masters skal avrundes lørdag.

Det var en bogey-fri førsterunde på 64 slag (8 birdier) som la grunnlaget. Fredag fulgte han opp med en ny dag uten bogeyer og 67 slag på Hornbæk Golf Klub. Dermed har Thorp en komfortabel ledelse med -13 totalt.

Svenskene Kristoffer Broberg (-9) og Leif Westerberg (-8) følger nærmest. Det er hele 11 svensker blant de 13 beste på resultatlisten etter to runder i det som er en samarbeidsturnering mellom danske Ecco Tour og svenske Nordea Tour - en golfens tredjedivisjon i Europa (bak Europa-touren og Challenge-touren).

Fire andre nordmenn stilte til start, men både Joakim Schive, Stian Hansen, Christian Aronsen og Casper Søndberg misset cuten.

Marius Thorp starter på sin sisterunde kl 09.40 lørdag. Følg innspurten her.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.