Kongsvinger GK refinansieres og reorganiseres

REFINANSIERES: Etter en trøblete sesong er Kongsvinger Golfklubb på vei tilbake på rett spor igjen. (Foto: Peter Bjerkeseth)

Kreditorer og Kongsvinger Kommune har laget en pakke som gir en flying start for ny golfklubb I Kongsvinger!

Etter en turbulent periode i sommer, som endte med konkurs for både Kongsvinger Golfklubb og driftsselskapet Vinger Golf AS, er 

arbeidet nå i full gang med å reetablere golfmiljøet på det flotte flerbruks-anlegget på Liermoen i Kongsvinger, noen få mil fra svenskegrensen. Denne skogsbanen har overrasket mang en besøkende golfspiller med sin vakre beliggenhet, idylliske omgivelser, og ikke minst banearkitekturen til Peter Nordwall.

Kreditorene og Kongsvinger kommune har sammen lagt frem en pakke til finansiell løsning som er en "gavepakke“ til golfmiljøet i området.  Den innebærer at hele golfanlegget med flerbrukshus og maskinpark overdras til ny golfklubb, og klubben vil sitte igjen med en minimal gjeld på 1,4 millioner kr.  Imidlertid forutsetter dette at den nye klubben selv klarer å skaffe minimum 1,7 mill i aksjekapital, et arbeid som er i full sving i disse dager.  Hver aksje koster 4 000 kroner, og gir 1 stemmerett/spillerett.

Les også: Blir landets eneste kommuneeide bane

Stiftelsesmøte for ny klubb ble gjennomført den 10. november med ca 100 interesserte golfspillere tilstede.  Stiftelsesmøtet vedtok  at dyreste medlemsskap for spilling i 2012 skal være kr. 4.800 for fullt betalende medlem, og tilsvarende kr. 2.000 for juniorer 20 år og yngre. Gratis spill for barn under 12 år. Ytterligere medlemsskapskategorier vil bli utarbeidet av det nye styret innen årsmøtet i februar 2012.

Under forutsetning av at klubbens medlemmer, og andre støttespillere, klarer å reise egenkapitalen på 1,7 mill, har klubben, iflg. deres hjemmesider, også startet rekruttering av ny daglig leder, og organisering/planlegging av sesongen 2012.  

Alt ser med andre ord lyst ut for den nye golfklubben i Kongsvinger, og de ser allerede nå frem til å kunne ønske velkommen til gjester og egne spillere på det flotte golfanlegget på Liermoen i Kongsvinger neste vår.

(Pressemelding Kongsvinger GK)

Les også: Kommunen til unnsetning?


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.