Konkurrerer om major-kvalifikasjon

PRESTISJE: Verdens største golfturnering for amatører, British Amateurs har fire nordmenn i startfeltet, blant dem Joakim Mikkelsen (bildet). (Foto: NGF).

Fire norske gutter spiller for en plass i US Masters og British Open når Amateur Championship går av stabelen neste uke.

Pressemelding NGFThe Amateur Championship, også kalt British Amateurs, går for å være den største og tøffeste golfturneringen for amatører. De 288 beste på den offisielle verdensrankingen får delta i den prestisjetunge turneringen der vinneren er sikret plass i to av de største proffturneringene, nemlig US Masters og British Open.

 De fire norske spillere i årets turnering er:

- Joakim Mikkelsen, Drammen GK

- Anders Engell, Grønmo GK

- Kristoffer Ventura, Moss og Rygge GK

- Mikkel Bjerch-Andresen, Haga GK

 Turneringen spilles på banene Hillside og Hesketh nordvest i England 13.–18. juni. Sportssjef Frode Scheie mener turneringen byr på den tøffeste konkurransen en amatørgolfer kan få, men at de norske spillerne like fullt kan hevde seg.

 - Vinner man British Amateurs skriver man golfhistorie. Dette er sjansen for fire meget gode norske spillere til å måle seg mot resten av verdenseliten, sier Scheie. 

Du kan følge British Amateurs på facebooksiden Norwegian Golf Team. For mer informasjon, besøk turneringens hjemmeside.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.