Kostbar blunder for Clarke

NEPPE VERDT DET: Darren Clarke måtte grave dypt ned i pengesekken for å ta seg tilbake til Malaga etter fredagens tabbe. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Darren Clarke trodde han hadde misset cuten.

Nordirske Darren Clarke var sikker på at han var ferdigstilt på fredag, etter runder på 75 og 69 slag av Open de Espana, og reiste hjem til England. Han hadde bare så vidt satt seg ned sammen med sine to sønner, da telefonen begynte å kime.

Jo da, Darren, du hadde klart cuten.

Lite søvn
På grunn av dårlig tid og mye trafikk fikk ikke Clarke tak i flybillett tilbake til Malaga på den vanlige måten, fra Gatwick, men han fikk chartret et lokalt privatfly fra Oxford Airport som ved 03-tiden, norsk tid, lørdag morgen fraktet han til Spania.

- Jeg hadde bare 53 minutters søvn før jeg måtte opp for å gå til banen. Men det hadde vært uprofesjonelt av meg ikke å gjøre et forsøk på å komme tilbake, med tanke den harde jobben sponsorene og arrangøren har gjort for å holde en så god turnering, forteller Clarke til Associated Press.

Nordiren sier han har gjort noe liknende før, reist hjem fra en turnering i god tro om at han ikke klarte cuten, for så å bli kalt tilbake.

Men han har aldri vært nødt til å chartre et privatfly før.

Clarke vil ikke si hvor mye tabben kostet ham, men han innrømmer at den var dyr.

Clarke endte til slutt på en delt 30. plass. Alvaro Quiros gikk til topps, som den første spanske spilleren på åtte år. Det var Quiros' fjerde seier på Europatouren.

- Det er fantastisk for meg å vinne Open de Espana. Det er et av de viktigste målene i karrieren min, strålte han etterpå.

James Morrison ble nummer to, med Mark Foster, Alejandro Canizares og Raphael Jacquelin på en delt tredjeplass.

Gledelig sett med norske øyne: Eirik Tage Johansen, som gikk fire over par på en kjedelig lørdagsrunde, gikk på 68 slag søndag. Med det endte han på en delt 46. plass.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.