Krogh Johannessen på offensiven

Krogh Johannessen på offensiven

FORBEDRING: Golf er en merkelig sport noen ganger. 80 ble til 67 for Elias Bertheussen. (Foto: Benjamin Ward/Norsk Golf)

Krogh Johannessen tilbake på riktig spor og Espen spiller jevnt. Elias falt tilbake med nok en fargerik runde.

3.runde søndag

 

Etter lørdagens avslutning på Challenge Tour sesongen ble det klart at 67 spillere går videre fra de fire turneringene i Spania. 17 spillere på hver bane, det er den magiske plasseringen de norske sikter på. 

 

Kristian Krogh Johannessen styrte tilbake på biridesporet etter feilsteget lørdag. Dagens runde gikk unna på -4, og det var med en trippel bogey.

 

Hva er det som skiller dager som fredag og søndag fra lørdagsrunden?

 

- Fredag cruiset jeg og fikk gode muligheter. Lørdag satt ikke jernene og jeg fikk ikke mulighetene. Havnet hele tiden på feil side. Søndag sitter spillet igjen.

 

Det gikk litt galt på hull 15 med en trippel bogey?

 

- Det var kjedelig det på hull 15. Jeg startet på hull 9 i dag. Hadde gjort tre birdies og gikk tilbake til par. Utslaget gikk ut til høyre. Det er egentlig et åpent område men vi fant ikke ballen. Den satt kanskje fast i et tre.

 

Er det mulig å holde seg oppdatert på leaderboard under runden?

 

- Nei, du må vente etter runden. Det har ikke vært mulig på de første rundene så jeg regner med at de ikke endrer på det.

 

Det scores lavt på Panoramica. Passer det deg å spille en slik bane?
 

- Kunne jeg velge ville jeg valgt en vanskeligere bane. Det skiller mer. Her er det ikke så lett som det ser ut, men det er flere som kan hevde seg. Trodde ikke det ville scores så bra. Det er gode spillere på alle banene og forholdene er like for alle, så det er jo bare å stå på.

 

Etter tre runder ligger Kristian på 21.plass, altså like utenfor grensen. Han har ett slag opp til en gruppe spillere på -10. Engelske Toby Tree leder på -18. 

 

Opp og ned med Elias

 

Ingen kan påstå at Elias Bertheussen spiller kjedelig golf denne uken. 80 slag fredag ble til 67 slag lørdag. Søndagsrunden gikk dessverre i feil retning. Med 75 slag, +3 for dagen og +6 totalt faller han igjen på resultatlisten.

 

Som de foregående dagene ble det et fargerikt scorekort. To dobbel bogey, tre bogeys og fire birdies var status etter 18 hull. Hull 1 til 3 er nok ikke drømmehullene. Elias gikk dem riktig nok på par-par-eagle i går, men på første- og tredjerunden har han tapt totalt ti slag på disse tre hullene.

 

- Det ble en veldig tøff start, uten at jeg helt skjønner hvordan jeg var +5 etter tre hull. Etter det måtte jeg bare prøve å spille litt mer offensivt, noe som ble belønnet på et par hull og straffet på noen. Nå må jeg prøve å skyte lavt i morgen.

 

Med +6 er Elias foreløpig på 42.plass med +6, syv slag bak kvalifiseringsplassene.

 

Jevne runder fra Kofstad

 

Best plassert av de norske og med tre jevne runder finner vi Espen Kofstad. 73-72-71 er en utvikling vi liker. Fire birdies og tre bogeys var status etter 18 søndagshull på El Saler. Han ligger for øyeblikket helt på grensen til å gå videre til finalen med sin 19.plass.

 

På El Saler scores det lavere enn Panoramica. 18 spillere er under par, tre spillere deler ledelsen på -6.

 

 

 

 

 


 

2.runde lørdag

 

Etter gårsdagens helmiss på 80 slag hadde Elias Bertheussen en enkel men samtidig vanskelig oppgave. Han måtte gå lavt, og det gjorde han grundig. En forbedring på tretten slag er imponerende.

 

- Det er sånn golf er noen ganger. Noen runder blir bra, og andre dessverre mindre bra.

 

Du har notert eagle på scorekortet begge dager og plukket bra med birdies. Spiller du aggressivt?

 

- Jeg spiller ikke hodeløst, men jeg og coach Tom bestemte oss for at vi måtte ta noen flere sjanser for å komme oss tilbake i matchen igjen.

 

Du gleder deg vel til neste runde nå?

 

- Ja, nå kan det bli litt gøy igjen.

 

Espen Kofstad utlignet sine fire bogeys med fire birdies. Runden på par betyr at han for øyeblikket ligger på delt 18.plass med +1. På El Saler scores det ikke spesielt lavt. Seks spillere deler ledelsen på -3. Bertheussen er med +3 tre slag bak topp 17.

 

Krogh Johannessen falt tilbake

 

Kristian Krogh Johannessens runde foregikk uten de store begivenhetene på scorekortet. +1 for dagen etter to bogeys og en enslig birdie er ingen krise. I løpet av kvalifiseringen spiller også de beste noen runder rundt eller på par. Han ligger foreløpig på delt 18.plass med -5.

 

Følte du presset i dag siden det gikk så bra i går?

 

- Nei, følte absolutt ikke noe press. I dag var rett og slett en dag der ikke noe som helst stemte. Man får alltid noen dager som det, men jeg er misfornøyd med måten jeg taklet det på. 

 

Gikk det så rolig for seg som det ser ut på scorekortet?

 

- Spilleplanen var for aggressiv i forhold til presisjonen i dag. I stedet for å roe ned og spille på større marginer blir jeg liggende å presse for for birdier, og blir da heller straffet.

 

Krogh Johannessens utfordring er at spillerne foran drar fra. Franske Gonnet leder på -12 og har tre spillere bak seg på -11. På Panoramica holder -7 til topp 20.

 

 

(Norsk Golf oppdaterer saken)

 


 

1.runde fredag

 

Fredag morgen gikk startskuddet for Stage 2 av Q-School i Spania. Q-Schools andretrinn fordeles over fire separate turneringer på fire baner. Elias Bertheussen og Espen Kofstad spiller sammen på El Saler i Valencia, mens Krogh er i aksjon på Panoramica Golf i Castellon.

 

Og det var sistnevnte som var fredagens norske navn i Spania.

 

Der klinket han til med en åpningsrunde på imponerende seks under par, bestående av hele syv birdies og bare en bogey.

 

Dermed ligger han foreløpig på delt 4. plass sammen med fem andre spillere, bare to slag bak lederen Jean-Baptiste Gonnet fra Frankrike.

 

– En veldig deilig start, det var stabilt fra start til slutt. Det var sold og vindstille, så jeg visste at jeg måtte score lavt for å henge med. Jeg gjorde en tullete bogey etter et dårlig slag, men svarte raskt med birdie for å holde meg inne i rytmen, oppsummererer Johannessen dagen til Norsk Golf.

 

Han sier runden er en deilig bekreftelse på at han kan hevde seg i selskap med de profesjonelle. 19-åringen, som har bestemt seg for å droppe college og heller bli proff i løpet av vinteren, sa til Norsk Golf før fredagens åpningsrunde at han kommer til å spille med lave skuldre denne uken.

 

– Jeg meldte meg først og fremst på kvalifiseringen for erfaringens skyld. Det var en stor bonus å kvalifisere seg videre fra førstesteget, og resten av hva som skjer videre er også en bonus. Selv om jeg ikke har satt meg et konkret mål om å kvalifisere til Challenge- eller Europa-touren, har jeg store forventninger til eget spill. Men det går mer på hvordan jeg spiller, enn selve plasseringen, sier Krogh til Norsk Golf.

 

Før turneringen: Nå braker det løs for disse tre

 

Johannessen sier han har ingenting å tape denne uken, ettersom han uansett hadde forberedt seg på Nordic League-spill i 2015. Han tilbragte hele forrige uke på Panoramico Golf. Han sier banen er forholdsvis lettspilt, noe som kan være utfordrende i seg selv. En av hans treningsrunder forrige uke var på hele åtte under par.

 

– Man kan fort bli stresset hvis man gjør noen bogeys. Det er viktig å være tålmodig, og holde seg til spilleplanen. Jeg føler jeg er i god form om dagen.

 

Det er fortsatt uvisst nøyaktig hvor mange spillere som kvalifiserer seg videre til finalesteget på PGA Catalunya neste uke. Det blir først klart lørdag ettermiddag, når årets Challenge Tour-ranking er ferdigspilt. Først da vet man hvor mange tilgjengelige Q-School-plasser det blir.


I fjor avanserte de 18 beste spillerne i hvert felt videre til finalen. Spillerne som deler den siste kvalifiseringsplassen, må ut i omspill for å avgjøre hvem som går videre.

 

 

Kofstad henger med, Bertheussen hektet av

 

Fredag markerte også Espen Kofstads turneringscomeback. Losby-golferen spiller sin første turnering på syv måneder, etter å ha vært ute med ryggskade store deler av sesongen.

 

På den krevende banen El Saler åpnet han med en over par. Det holder til en delt 17.plass med fire slag opp til lederen, franske Jean-Pierre Verselin. Kofstad gjorde tre bogeys, to birdies og resten par på dagens runde.

 

I motsatt ende av leaderboardet er Elias Bertheussen allerede hektet av i kampen om avansement til finalesteget og en potensiell Europatour-billett. Trønderen startet dagen med tre bogeys på de seks første hullene, og klarte aldri å hente seg inn igjen. Da dagen var omme stod det fem bogeys, tre dobbelbogeys, en birdie samt en eagle på scorekortet. Med åtte over par er han helt nede på 66. plass, og med bare tre navn under seg på ledertavlen.

 

- Jeg spilte ikke bra og fikk ingenting til å gå min vei. Utrolig skuffet av meg selv, fortalte Bertheussen etter runden.

 

Neste ukes finale på PGA Catalunya spilles over hele seks runder. I fjor var det 27 spillere i finalen som sikret seg Europatour-kortet. Sist en nordmann kvalifiserte seg herfra og til Europa-touren var Knut Børsheim i 2012.

 

(Norsk Golf oppdaterer saken)

 

Leaderboard Panoramico

 

Leaderboard El Saler


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.