Kronerulling til Mosambik

Blant gallagjestene var også de beste norske juniorspillerne som søndag spiller landskamp mot Sverige med Tutta som kaptein. Annika Sörenstam er selvfølgelig kaptein for det svenske laget.(Foto: Kristin Moe Krohn)

Mer enn en halv million kroner ble resultatet av auksjonen på  Suzann Pro Challenge gallamiddag lørdag kveld.

Det er typisk norsk å være god, men det er ikke typisk norsk å være like god i golf som Suzann Pettersen. Og det er ikke typisk norsk å tromme sammen til gallamiddag for å skaffe penger til veldedighet.

Men Suzann Pettersen er Right To Play-ambassadør, og hun benyttet anledningen når hennes gode venner og verdensstjerner Annika Sörenstam, Yani Tseng og Lorena Ochoa har tatt turen til Norge til å fremme saken for entusiastiske og gavemilde samarbeidspartnere og gode venner. 

Med 220 gjester og 14 auksjonsobjekter, ble sluttsummen over en halv million kroner, og disse pengene går uavkortet til Right to Plays prosjekt i Mosambik. Suzann reiser selv dit i oktober for å besøke prosjektet.

Auksjonsobjektene var i hovedsak norsk idrettsstjerner, og Aksel Lund Svindal, Thor Hushovd, Eldar Rønning, håndballjentene, Johann Olav Koss og Ådne Søndrål, Pål Trulsen, Helly Hansen og seilerlandslaget stiller alle sin tid til disposisjon for Suzanns hjertesak.  Hovedpersonen selv fikk det høyeste tilslaget på 100 000 kroner.

Signerte golfbagger fikk også fart på tusenlappene, det samme gjorde to malerier med idrettsmotiv av kunstneren Kjetil Haaland.

Manchester United-fan Suzanne Pettersen var litt mer lunken i markedsføringen av en VIP-boks til åtte personer på Stamford Bridge for å se Chelsea F. C, men salget gikk strykende likevel.

Ambassadør Barry White har nå vært i Norge i tre år, og dette er første gang han har vært på en veldedighetsmiddag i ekte amerikansk stil. - Suzann bringer ikke bare golf til et høyere nivå, men også hvordan sporten kan brukes til å gjøre en forskjell, sa Johann Olav Koss da auksjonens sluttsum på 512 000 blanke kroner var et faktum.

 

 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.