Kuchar i førersetet - igjen

STRÅLENDE: Matt Kuchar gjør nesten ikke feil på golfbanen lenger. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Matt Kuchars fenomenale sesong bare fortsetter og fortsetter. Det samme gjør Tigers ustabile.

Kuchar, som vant den første turneringen i FedEx-sluttspillet, er på god vei mot en ny triumf. Torsdag åpnet han med en runde på sju under par, hvilket var godt nok til å ta teten i BMW Chamiponship alene. Han spiller seg med andre ord i god posisjon til å stikke av med hele sluttspillpotten på ti millioner dollar.

Ryan Moore ligger på andreplass, plassen bak.

Ian Poulter, som bare har endt på topp ti én gang siden han vant World Golf Championships-Accenture Match Play Championship i februar, åpnet med 66 slag, til tross for at han begynte med en dobbelbogey.

Tiger Wods hadde samme start, men på langt nær samme finish. Det ble to over par til slutt på verdenseneren, og han trenger tre gode runder nå for å kvalifisere seg til The Tour Championship. Han må bli blant de fem beste for å sikre seg en plass i finalen. Heldigvis, for Tigers del, er det ingen cut i BMW Championship, så han har litt tid på seg.

- Slik som det er nå, er jeg bare fem slag bak femteplassen. Det er ikke så verst, mente Tiger.

Men dagen tilhørte altså Matt Kuchar. Alt er bra med den fyren om dagen, bortsett fra stemmen (halsbetennelse, red.anm). Han har ti topp ti-plasseringer i år, så det er i grunnen ikke så mye han trenger å bruke stemmen til.

Men han klarte likevel ikke helt å dy seg.

- Jeg drivet veldig bra. Jeg gjorde i grunnen alt bra. Det føltes veldig bra, oppsummerte han.

Trenger man si så mye mer?

Retief Goosen og Charlie Wi åpnet på 67 slag, mens en gruppe på 68 inkluderte spillere som Dustin Johnson, Luke Donald og Justin Rose. Phil Mickelson åpnet med 72.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.