Kuchar lanserer Tiger (!) som mulig Ryder Cup-kandidat

Kuchar lanserer Tiger (!) som mulig Ryder Cup-kandidat

Tiger Woods har ikke spilt en turnering på over ett år. Det hindrer likevel ikke spekulasjoner om at han kan bli Davis Love sitt siste «captain’s pick» til Ryder Cup. Nå kaster Matt Kuchar bensin på bålet. 

Det er ikke mye vi har sett av Tiger Woods de siste månedene. Det er 13 måneder siden han måtte ta en pause fra golfen for å operere ryggen. Siden den gang har vi sett svingen hans kun et fåtall ganger: Først da han la ut en video fra hjemmet sitt i februar, der han hadde fått installert en norskutviklet Swing Catalyst-simulator i kjelleren. 

Tre måneder senere så vi han dumpe tre korte wedge-slag på rad i vannet under en innsamlingsaksjon for krigsveteraner. 

Etter det har det vært stille rundt Tiger, helt frem til forrige uke da han plutselig annonserte at han snart er tilbake i aksjon igjen. Han tar sikte på å være tilbake i aksjon i oktober.

Det kan bare være et rykte, men se for deg han som spillende kaptein. Det hadde vært utrolig

Matt Kuchar

Og mer skal tydeligvis ikke til før folk begynner å spekulere i at Tiger kanskje blir kaptein Davis Love III sitt fjerde og siste «captain's pick» i Ryder Cup.

Det til tross for at Tiger nå er ranket som nummer 726 (!) i verden - og dermed har hele 218 amerikanere over seg på verdensrankingen (og også Espen Kofstad, Kristian Krogh Johannessen og Eirik Tage Johansen!)

Under et intervju med Golf Channel tidligere denne uken tente Matt Kuchar et ørlite håp hos dem som håper på å se Tiger spille Ryder Cup.

– Jeg hørte Tiger potensielt kunne bli et «captains pick». Det hadde vært legen…darisk!, flirer Kuchar i kjent Barney Stinson-stil.  

– Det kan bare være et rykte, men se for deg han som spillende kaptein. Det hadde vært utrolig. Se for deg han komme inn som den siste spilleren. Det hadde vært utrolig. Jeg er ikke misunnelig på Davis. Han har en tøff jobb. Men herregud. Tenk på det. Tiger Woods for Team USA, avslutter Kuchar.

Kort tid etter Kuchars intervju dukket emneknaggen #TigerForHazeltine opp på Twitter sammen med et bilde av Tiger som ligner en valgkampplakat.

Nå skal det riktignok sies at Tiger og Kuchar er gode venner privat, og sannsynligheten er stor for at duoen har bestemt seg for å ha det litt moro på media og fans sin bekostning. 

Det var likevel nok til å sette bettingselskapene i sving. Før Kuchar-intervjuet hadde Tiger hele 200 i odds for å komme med på Team USA. Nå har det blir nedjustert til «bare» 80.

Det bør imidlertid herske liten tvil om hvem som kommer til å bli Davis Love III sin tolvte mann på laget: Nummer syv i verden, Bubba Watson. Det hjelper heller ikke Woods sin sak at hans statistikk i Ryder Cup er lite å skryte av: Tiger har tapt flere matcher enn han har vunnet.

Spillende kaptein eller ikke: At Tiger Woods tar Ryder Cup seriøst, er det ingen tvil om. Phil Mickelson har latt seg imponere over hvor godt forberedt Tiger er til turneringen.

– Jeg kan nesten ikke tro hvor detaljert han er med hvem som skal spille med hvem og de ulike scenariene for de ulike spillerne. Han har laget en virkelig god og solid strategi som det er lett å forstå. Jeg er veldig imponert, sier Mickelson til Golf Channel.

Davis Love III er helt enig:

– Tiger har et mer helhetlig synspunkt enn oss andre noen ganger. Når folk ser at golfbanen er lang, tenker mange automatisk at vi trenger langstlående spillere. Tiger tenker på en helt annen måte. Over de to-tre siste ukene har han virkelig fått oss til å tenke hardt over hvem som skal spille med hverandre.

NB! Ryder Cup spilles på Hazelitine National Golf Club fra 30. september til 2. oktober. Lagene ser slik ut:

 

Europa

Justin Rose

Henrik Stenson

Danny Willett

Chris Wood

Andy Sullivan

Rory McIlroy

Matthew Fitzpatrick

Rafa Cabrera Bello

Sergio Garcia

Lee Westwood (captain’s pick)

Martin Kaymer (captain’s pick)

Thomas Pieters (captain’s pick)

Kaptein: Darren Clarke

 

USA

Dustin Johnson

Patrick Reed

Jordan Spieth

Brooks Koepka

Zach Johnson

Jimmy Walker

Phil Mickelson

J.B. Holmes (captain’s pick)

Matt Kuchar (captain’s pick)

Rickie Fowler (captain’s pick)

Et captain’s pick gjenstår.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.