Kuchar slo Mahan i finalen

Kuchar slo Mahan i finalen

FORNØYD VINNER: Matt Kuchar var solid i finalen mot Hunter Mahan. (Foto: All Over Press)

Matt Kuchar slo regjerende mester Hunter Mahan 2&1 i finalen av WGC Accenture Match Play Championship søndag.

Seieren var Kuchars femte på PGA-touren, og hans første i en World Golf Championships-turnering. Australieneren Jason Day landet på tredjeplass, etter å ha slått Ian Poulter i "bronsefinalen".

 

Mahan hadde ikke ligget under i en eneste match i løpet av hele turneringen, og hadde faktisk ikke ligger under siden åpningsmatchen mot Zach Johnson i 2012. Søndag fikk han omsider merke på presset av å være på etterskudd, etter at bogeys på det fjerde,- femte- og sjette hullet ga Kuchar en ledelse på tre opp. 

 

På de siste ni skulle det bli mye frem og tilbake.

 

Mahan kjempet seg tilbake med birdies på det 10. og det 11, men Kuchar svarte umiddelbart med birdies på det 13. Mahan kontret med birdie på det 14., og da Mahan sendte sitt utslag på det 16. mot tribunene var døren åpen for Mahan. 

 

Med to hull igjen å spille ledet Kuchar med bare ett hull, men klarte å produsere et øyeblikks magi da han trengte det som mest. Fra fairwaybunkeren limet han ballen helt inntil hullet. Det var nok til å sikre seieren.

 

- Han fikk en treg start, og jeg kom raskt i gang. Jeg tror jeg var fire opp ved runding. Jeg tenkte at jeg kunne gjøre det samme som han gjorde mot meg i fjor, og forsøkte å lede med fem eller seks. Men Hunter kjempet bra, og spilte fantastisk golf for andre år på rad som han kan være stolt av, sa Kuchar om sin kompis etter at seieren var i boks.

 

Torsdag går startskuddet for neste turnering, Honda Classic på PGA National i Florida. Det var der Rory McIlroy for første gang kapret verdensenertronen i fjor, etter å ha beseiret Tiger Woods i en minneverdig avslutningsrunde. Og de har begge noe å hevne denne uken - begge ble slått ut i første runde i Arizona.

 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.