Kule Kuchar

LUTTER GLEDE: Matt Kuchar ble gratulert av sin sønn Cameron ute på greenen der han sikret seieren i The Barclays søndag ettermiddag. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Matt Kuchar stakk av med seieren i The Barclays.

Amerikaneren, som er klar for Ryder Cup-laget for lenge siden, takket være en lang rekke med topp ti-plasseringer denne sesongen, sikret seieren sent søndag kveld etter omspill mot skotske Martin Laird.

God margin
Dermed skjøt han seg ikke bare til topps i FedEx-racet. Nå er han en av favorittene til å stikke av med hele - unnskyld uttrykket - skiten. Han er sikret en plass i den avsluttende turneringen Tour Championship der alle dollarene blir delt ut. Ti millioner av dem, for å være nøyaktig.

Han leder FedEx-racet med 1365 poeng ned til nestemann på listen - Steve Stricker. Slik Kuchar spiller, og har spilt, er det høyst sannsynlig at han kommer til å være med og kjempe om tittelen. Og for å gjøre det enda bedre: den siste turneringen spilles der Kuchar vokste opp.

- Det er en bane jeg kjenner, og det vil være herlig å ha venner og familie der, sa Kuchar etter seieren.

Førsteplassen var hans tredje topp ti-finish på rad og hans tiende for året. Det er det ingen på PGA-touren som kan matche.

- Det er ingenting som bygger opp selvtilliten din mer enn å vinne, mener han.

Stricker i form
Men bakfra lurer kanoner som Steve Stricker, Ernie Els, Phil Mickelson og ja - faktisk - Tiger Woods. Stricker ble nummer tre søndag, hans åttende topp ti-plassering i FedEx-sluttspillet (ingen har flere), og det ser ut til at han har funnet formen igjen til akkurat riktig tidspunkt. Og Deutsche Bank Championship, som er neste turnering ut, den vant Stricker i fjor.

- Jeg vet ikke hvor jeg ender opp i alt dette, men det er en god start på sluttspillet.

Det var det også for Woods, som avsluttet med en 67-runde søndag. Med det klatret han til delt 12. plass. Det betydde at han enkelt avanserte til neste turnering i sluttspillet, siden han måtte karre seg inn blant de 100 beste på FedEx-poeng. Nå er han på 65. plass.

- Jeg har vunnet på de neste tre banene vi skal spille på, sa Tiger etter sin runde søndag. - Vi skal til tre baner jeg er godt kjent med, og jeg gleder meg.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.