Kun åtte spillere under par

TOK EN SPANSK EN: Richie Ramsay gikk seks slag under par under den første runden. Bildet er tatt fra en tidligere turnering. (Foto: All Overpress)

Valderrama var ingen lykkebane for spillerne under den første runden av Andalucia Masters

Det var ikke mange  av de 96 spillerne som spilte under par på første runden på det som er ranket som Europas beste golfbane.  Kun åtte spillere greide å gå under par på Valderrama i Spania, og blant disse var de fleste fra de britiske øyer. Best av alle var skotten Richie Ramsay, som gikk seks slag under par på den første av fire runder. Fem birdier, en eagle og og en bogey ble ført på scorekortet etter at runden var over.

Engelskmannen Ross Fisher tok en god 2. plass etter den første dagen. Syv birdier lovet bra, men en trippel bogey på hull 8 gjorde at Fisher ikke tronet på toppen. Dermed ligger engelskmannen fire slag under par.

Gregory Havret fra Frankrike ligger på en god 3. plass med tre slag under par. Deretter følger nok to herrer fra øyriket. Skotten Stephen Gallacher gikk tre slag under par, mens iren Peter Lawrie gikk ett slag under par og ligger på plassen over Sergio Garcia.

Det ble litt feil og litt rett i det Martin Kaymer forutså før turneringen. Mest sannsynlig må man få mer enn et eller to slag under par på hver runde for å vinne. Tyskeren hadde rett i at det var en vanskelig bane å spille på. Kaymer gjorde en god innsats med å gå runden på par. Han ligger på en delt 9. plass på leaderboardet etter turneringens første runde.

 

Kilde: Europeantour.com

Før runden

Akkurat nå spilles Andalicia Masters, på den prestisjefulle banen Club de Golf Valderrama. Europa-tourens spillere er samlet i Spania for en av sesongens siste turneringer. Martin Kaymer håper å kunne vise seg fram høyt oppe på leaderboardet. Spesielt etter Sergio Garcias utklassing sist helg

 

Les om Garcias triumf HER

Den tidligere US PGA mesteren Kaymer tror vinnerscoren vil bli mye lavere under denne konkurransen.

- Jeg tror ikke vinnerscoren vil bli med doble siffer denne uken. Jeg tror at hvis du går en runde på ett eller to slag under par, har du en god sjanse til å vinne Andalucia Master, sier tyskeren til europeantour.com. Kaymer gleder seg uansett til å spille på Valderrama, og forklarer hvorfor.

- Jeg liker denne banen siden den er krevende, hvert hull er forskjellig og det blir aldri kjedelig. Når du står på tee må du virkelig konsentrere deg om slaget, her kan du ikke slå ballen ut av banen, sier tyskeren.

Kaymer er nå nummer fire på listen i kampen om “Kappløpet til Dubai”. Luke Donald kommer mest sannsynlig til å miste flere turneringer i fremtiden, for at konen snart skal føde deres andre barn. Derfor tror ikke Kaymer at det er helt umulig å tette igjen det 1.900.000 euro gapet som skiller de to spillerne. Kaymer har spilt syv turneringer mer enn Donald så langt i denne konkurransen i år.

En oppdatering fra runden kommer senere i dag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.