La Gomera: 18 hull mot havet

I jakten på unike golfopplevelser, ta båten fra Tenerife til La Gomera. Du blir garantert ikke skuffet.

Ytterst på en klippe mot Atlanterhavet ligger Playa Santiago, hvor Fred. Olsen har åpnet lommeboka og skapt et paradis for golfspillende livsnytere.
La det være sagt med en gang: La Gomera er noe for seg selv blant Kanariøyene. Etter en kjapp båttur fra travle Los Cristianos og Las Americas på Tenerife, møtes du av vulkanlandskap og stillhet – og dersom du ønsker det – én av Europas mest spektakulære golfbaner.
Høsten 2003 åpnet golfdirektør Carlos Beautell de 18 hullene med navnet Tecina Golf. Han er en stolt mann.
- Såvidt jeg vet, er det ingen annen bane i verden hvor du kan se havet fra samtlige 18 tee-steder, samtlige 18 fairways, og samtlige 18 greener, sier golfdirektøren.
Mesterskapsbanen er tegnet av arkitekten Donald Steel, som er kjent for å la naturen spille en stor og viktig rolle i sine prosjekter. På klippen ovenfor Playa Santiago fikk han en gudegave i hendene.
- Skråningen ned mot havet er relativt bratt, selve banen er krevende å spille, men den er til gjengjeld lett å gå, poengterer Beautell.
Det er ikke bare utsikten som er unik på La Gomeras eneste golfbane. Hvor ellers i verden blir du kjørt opp til toppen med en shuttle-buss, for så å spille deg sikk-sakk nedover bakken fra 1 til 18? Og møte golfhull i verdensklasse på veien?
De fleste forelsker seg i hull 10, og det er lett å forstå hvorfor. På alle kanter er det 70 stupbratte meter ned til havoverflaten. Østover møtes blikket av naboøya Tenerife, der giganten Teide strutter majestetisk og gråhåret gjennom skylaget. Sørover og vestover er det hav, hav, hav så langt øyet kan se. Og langt der nede, helt ute på kanten av stupet, står det spinkle flagget som markerer hullet.
Nesten 900 milioner kroner har herligheten kostet. Beløpet inkluderer en «landsby» med 280 boliger. Boligprosjektet bærer navnet Pueblo don Thomas, oppkalt etter kaptein Thomas Olsen, Fred. Olsen-rederiets grunnlegger som anløp La Gomera første gang i 1907.
Da gamle Olsen så klippen ovenfor Playa Santiago, ble han så betatt at han likegodt kjøpte hele området. Her startet han sin virksomhet. Og øyboerne vet å sette pris på sin norske venn.
I byen San Sebastian, hvor Fred. Olsen-ferjene anløper, har Thomas Olsen fått en gate oppkalt etter seg.
Målgruppen for det nye anlegget er turister og golfentusiaster som ikke ønsker masseturisme, som vil utøve sporten i rolige og flotte omgivelser, uten mas og jag.
På naboøya Tenerife står golferne i kø på Las Americas-banen. På La Gomera vil det aldri bli slik. Selv om markedet skulle ønske det, og pågangen bli deretter, vil Tecina sette foten ned.
Tecina skal være en annerledes golfopplevelse. Derfor har de også lagt opp til en struktur der golferne skal føle friheten som denne klippen tilbyr.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.