- La oss stå sammen som et lag

MED PÅ LAGET: Ian Poulter hadde en veldig god vårsesong, noe som i stor grad sikret ham en plass på Ryder Cup-laget. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Ian Poulter håper fokuset nå kan endre seg.

Det har vært mye snakk om Colin Montgomeries uttak til Ryder Cup-laget de siste dagene. Spillere som Paul Casey og Justin Rose kom ikke med, til tross for at Casey er nummer ni i verden og Rose har vunnet to turneringer på PGA-touren i år.

Ian Poulter er veldig lei seg for at kompisene hans ikke kom med, men engelskmannen ønsker nå å skifte fokus mot det som faktisk skal skje på Celtic Manor i begynnelsen av oktober.

Negativ presse
- Jeg vet hva de tenker på. Jeg vet hva de gutta har vært igjennom, fordi jeg har vært der selv og jeg vet hvor vanskelig det er å spille golf da. De kommer begge til å være veldig lei seg. Justin har vunnet to turneringer i det siste. Paul ble nummer tre i The Open. Han er topp ti i verden og er veldig god i matchplay. Og ville Paul vært på mitt lag? Ja, det er det en veldig stor sjanse for. Det samme gjelder Justin. Men jeg har ikke noe lyst til å si noe om hvem som burde vært tatt ut. Jeg ønsker ikke noe negativ presse. Det er over, sier Poulter.

Han mener alle ville ha valgt forskjellig, og at alle må respektere kapteinens valg.

- Det som kommer til å skje i lagrommet når vi kommer dit, er at alle vil ønske å vinne Ryder Cup. Vi kan selvfølgelig gå den negative veien og snakke om spillerne som ikke kom med på laget. Vi kunne sikkert snakke om det i måneder, år. Fem spillere hadde en god sjanse til å komme inn, og alle hadde grunner til å være på laget. Men laget er laget. Det er kapteinens valg, og alle må respektere det. Vi skal gjøre vårt ytterste for å vinne Ryder Cup. Jeg kan ikke vente med å komme dit, og la oss stå sammen som et lag og ikke bli trukket fra hverandre de neste ukene i avisene. Det er alt jeg håper.

Poulter vs Casey
Poulter fikk selv et wild card til turneringen for to år siden, og endte opp med å sikre Europa fire av fem poeng - to av dem med sin nære venn Justin Rose som sin spillpartner.

Ian Poulter slo Casey i finalen av WGC-Accenture Match Play i Arizona i februar. Ingen av dem kunne vite hvor viktig akkurat det resultatet var. Hadde Casey vunnet, ville han ha vært automatisk kvalifisert og Peter Hanson ville ikke ha kommet med på laget.

Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.