Lader opp til the Open

LEFTY I FARTA: Phil Mickelson lader opp til the Open med Scottish Open. (FOTO: Getty Images)

US Masters-vinneren, Phil Mickelson, er den eneste spilleren fra topp ti på verdensrankingen som bruker Scottish Open som oppladning til The Open. 

Scottish Open har mistet noen av sine hovedattraksjoner i år ettersom det blir en "oppvarmingsturnering" for the Open. Phil Mickelson benytter imidlertid sjansen til å få spilt seg inn skikkelig. Det gjør også årets US Open-.vinner, Graeme McDowell, som omsider er ferdig med pubrunden sin. Dermed har turneringen to majorvinnere i startfeltet. 

- Det har vært nære på at jeg har vunnet her tidligere, så det vil bety mye for meg å vinne, sier Mickelson på pressekonferansen før turneringen.

 

Verdensrankingen

En seier, eller en andreplass alene, vil sende Mickelson forbi Tiger Woods på verdensrankingen. Han insisterer imidlertid på at det ikke er noe han går og tenker på. 

- Det hadde vært kult å dra til golfens vugge som nummer en i verden, men det er ikke noe jeg tenker på enda. Jeg prøver bare å spille godt. Jeg føler alltid at om jeg spiller godt nok, vil resultatene komme. Det vil bety mye for meg endelig å vinne, sier han. 

Mickelson har fire major-titler i sin karriere, men han har aldri vunnet British Open. 

- Jeg ser alltid fram til disse to ukene. Jeg liker denne turneringen (Scottish Open) og kommer selvsagt til å nyte neste ukes turnering også, sa Mickelson på pressekonferansen. 

 

Trakk seg

Mange av toppspillerne har valgt bort Scottish Open, fordi de spilte JP Mc Manus' veldedighetsturnering tidligere uka. Graeme McDowell er den eneste som spiller alt, men så har da han også hatt en lang pause etter US Open. 

Engelske Paul Casey trakk seg fra turneringen på grunn av usikkerhet rundt Loch Lomonds greener, som har hatt det tøft i vinter. Casey har blitt holdt oppdatert om situasjonen og valgte å trekke seg. 

- Det siste du trenger uka før the Open er å miste selvtillit med puttere, sier Casey. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.