Lagseiere for Lyche og Ronold

Lagseiere for Lyche og Ronold

LAGSEIER: Annette Lyche (bildet) og Sondre Ronold bidro til lagseiere denne uken. (Foto: NGF)

Collegegolfen er i gang igjen for fullt. Sondre Ronold og Annette Lyche var med på å vinne turneringer denne uken. Samtidig har treneren til vår beste collegegolfer, Tonje Daffinrud sluttet i Denver.

Flere av de rundt 40 norske collegegolferne er i gang med sine vårsesonger. Denne uken bidro to norske spillere til lagseiere for sine respektive lag i turneringer i henholdsvis California og Florida.

 

Oklahoma City Universitys Sondre Ronold endte tirsdag på en sterk 7. plass i CSU San Marcos Invitational på Shadowridge CC i California, etter runder på 74, 74 og 73 slag. Med en totalscore på 221 slag endte siddisen dermed 13 slag bak UCLAs vinner Jake Knapp, som var med i turneringen som individuell utøver.

 

Alle av Ronolds lagkamerater endte topp-30 i turneringen. De jevne prestasjonene hos hele laget ledet dem til seier i lagkonkurransen, seks slag froran nærmeste utfordrer, CSU-San Marcos.

 

Resultater

 

Også Annette Lyche var med på å vinne tirsdag, selv om hun ikke var like delaktig i Baylors seier i Hurricane Invitational i Florida som Ronold. Med runder på 77, 79 og 78 slag ble det til slutt en delt 39. plass på Lyche, i et felt bestående av 90 spillere. Det var sist av Baylors jenter, men hun fikk likevel to av tre tellende scorer. I collegeturneringer strykes alltid lagets dårligste score etter hver runde.

 

Baylor vant til slutt lagkonkurransen fire slag foran Texas State.

 

Resultater

 

Francis Marions Tobias Pettersen og Kenneth Svanum vært i aksjon i SeaBest Invitational, på den berømte PGA Tour-banen TPC Sawgrass i Florida. Pettersen leverte scorer på 76, 76- og 83 slag på vei til en delt 46. plass, mens fjorårets Mørk Masters-vinner Svanum endte 21 plasser bak ham etter runder på 79, 83- og 82 slag.

 

Francis Marion endte på 11. plass av totalt 15 lag i lagkonkurransen.

 

Resultater

 

Av øvrige nyheter fra den amerikanske collegearenaen har Tonje Daffinruds coach ved Denver, Sammie Chergo sagt opp etter 15 år i stillingen. Nåværende assistenstrener Erik Billinger vil ta over midlertidig mens Denver leter etter en erstatter.

 

- Etter 15 fantastiske år, har jeg bestemt meg for å tre av som DUs coach. Jeg er stolt av det solide fundamentet vi har bygget her på DU, men jeg gleder meg nå til å forfølge nye muligheter som har åpnet seg for meg. Jeg er også veldig takknemlig for å ha jobbet med så mange fantastiske student-utøvere, og i meg vil jeg alltiv være en "Pioneer", sier hun til Denvers nettside.

 

Tonje Daffinrud er norsk collegegolfs høyest rankede spiller uavhengig av kjønn. Fjorårets sølvvinner i NM var senest i høst ranket som nummer 10 i NCAA-systemet (National Collegiate Atheltic Association).


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.