Laird foran Johnson

LEDER: Skotske Martin Laird leder The Barclays før siste runde. (FOTO: Getty Images)

Skotske Martin Laird leder The Barclays før finalerunden, men rett bak jakter en revansjesugen Dustin Johnson. 

Med en 65-runde, som inneholdt blant annet fire strake birdier, seilte skotske Laird fra resten av feltet på tredjerunden. Han er 12 under par totalt før finalerunden, hele tre slag foran nestemann. Laird startet sluttspillet på 95.-plass, men har nå en gyllen sjansen til å endre på den plasseringen og komme seg videre til neste sluttspillrunde. Når vi også vet at han elsker Ridgewood-banen, og at han spiller helt uten press ettersom målet var nettopp å komme til andre runde, skal han ikke bli lett å hanskes med. 

Men tre slag bak Laird lurer 26-årige Dustin Johnson, som trolig er revansjesugen etter den fatale bunkerepisoden for et par uker siden. Johnson noterte en 64-runde med fem birdier og en eagle, og er ni slag under par. 

- Hvis jeg spiller like godt på sisterunden som i dag, er seieren innen rekkevidde, sa Johnson til pgatour.com etter runden. 

Laird og Johnson går sammen på finalerunden i The Barclays. 

 

Dårlig på sisterunder

Johnson har imidlertid ikke spesielt god statistikk på sisterundene på de 12 siste turneringene. Han har ingen runder på 60-tallet, og ligger på 179.-plass av PGA-tourspillerne. Laird derimot er nesten to slag bedre på finalerundene i år. 

For to år siden i The Barclays satte dessuten Laird sammen en supergod runde siste dag, og tok delt sjuendeplass. 

- Jeg vet at jeg kan gjøre det igjen. Og jeg elsker denne banen, sier Laird. 

Johnson deler andreplassen med Jason Day, mens Adam Scott er ett slag bak de to igjen. Det vil si at det bare er tre spillere som er innen fire slag, så med mindre Laird surrer seg helt bort har han en god sjanse til å ta sin andre PGA-seier. 

Dustin Johnson har tre, moralsk fire ettersom de fleste mente han burde vunnet PGA Championship. 

 

Grusom Tiger-start

Tiger Woods startet turneringen på toppen, men siden har han falt og falt nedover på lista. På tredjerunden åpnet han med en trippelbogey på første hull. 

- Jeg ble fangen mellom to svinger, det var en grusom golfsving, sa Tiger etterpå. 

En bogey på hull ni ble det også, før han reddet noe av runden med tre birdier på siste ni. Tiger er nå nummer 28, tre slag under par og ni bak lederen. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.