Langt bak da verdenseneren vant igjen

Langt bak da verdenseneren vant igjen

BOB BOB: Tutta endte langt bak i Taiwan. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen endte på 20. plass i LPGA Taiwan Championship. Inbee Park vant turneringen.

Tutta startet søndagens fjerde og avsluttende runde 16 slag bak lederen Inbee Park, og det skulle også bli avstanden opp til sør-koreaneren da runden var omme.

 

Tutta avsluttet med tre birdies, to bogeys og resten par, og klatret 13. plasser fra 33. til 20. plass. Det er først og fremst en kald putter som har hindret Tutta i å hevde seg høyere opp på leaderboardet denne uken. Hun brukte 128 putter på fire runder, og gikk aldri en runde med under 30 putter.

 

Til sammenligning brukte vinneren Inbee Park 111 putter, 17 færre enn Tutta.

 

Park startet sisterunden med en luke på fem slag. Luken ble til slutt på to slag, foran verdenstoer Stacy Lewis. Topp-3 på verdensrankingen okkuperte også de tre øverste plassene på leaderboardet, da Lydia Ko kom på tredjeplass.

 

Nå gjenstår bare Mizuno Classic i Japan neste uke av LPGA-tourens årlige Asia-turné. Om to uker spilles Lorena Ochoa Invitational i Mexico, før sesongen avsluttes med CME Group Tour Championship.

 

Suzann Pettersen passerte denne uken 12 måneder siden forrige seier, og ligger på 10. plass på pengelisten.

 

 


 

 

 

Runde 3

 

På en dag der hun trengte en kanonrunde for å ha håp om å blande seg i toppen, gikk Tutta over par i LPGA Taiwan Championship lørdag.

 

Med en tredjerunde på 74 slag, to over par falt hun tilbake til fem under par sammenlagt og delt 33. plass. Tutta gjorde tre bogeys, bare en birdie, og er nå hele 16 slag bak lederen Inbee Park.

 

Verdenseneren ser ut til å dra ytterlige fra på toppen av verdensrankingen denne helgen - hun leder med fem slag på Stacy Lewis og Shanshan Feng.

 

Tutta passerte denne uken 12 måneder siden forrige seier.

 

 

 


Runde 2

 

Suzann Pettersen klatret i andrerunden av LPGA Taiwan Championship, men trenger en kanonhelg hvis hun skal ha muligheten til sin tredje strake seier i turneringen.

Etter en åpningsrunde på to under par, der hele 34 putter hindret henne i å hevde seg høyere oppe på leaderboardet, noterte Oslo-golferen seg for en bogeyfri runde på fem under par torsdag.

 

Tutta fortsetter å spille bunnsolid fra tee til green, og traff for andre dag på rad 17 av 18 greener. Nok en gang måtte hun imidlertid opp i 30 putter, og hennes 64 putter etter to runder kan tilskrives mye av «æren» for at hun ikke er nærmere toppen.

 

For selv om Tutta klatret fra 21. til 14. plass, tapte hun terreng opp til toppen av leaderboardet.

 

Verdensener Inbee Park tråkket foten på gassen, og klinte til med en 62-runde, ti under par. Hun ligger med det smått utrolige 18 under par etter to runder! Det gir henne en ledelse på tre slag over kineseren Shanshan Feng.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.