For langt fram for Kaymer

JAGER NY TRIUMF: Graeme McDowell er i delt ledelse før den avsluttende runden av Andalucia Masters. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Mye må skje søndag om ikke Lee Westwood er ny verdensener mandag.

Det er tett i toppen av Andalucia Masters før den avsluttende runden, men Martin Kaymer er ikke med helt der oppe. Han er ni slag etter den ledende duoen Graeme McDowell og Gareth Maybin, begge fra Nord-Irland, og de er igjen fire slag foran Miguel Angel Jiménez og Damien McGrane. Like bak følger Sergio Garcia. Akkurat det siste er svært gledelig, men tanke på den begredelige sesongen spanjolen har hatt.

McDowell ledet med to slag til det siste hullet lørdag, da han pådro seg en dobbeltbogey. Utslaget var perfekt, men han slo innspillet til greenbunkeren, og trengte ytterligere fire slag før ballen lå i hullet.

- Da jeg sto på fairwayen, tenkte jeg på at jeg hadde en komfortabel ledelse. Det som skjedde, var bare sløvt. Men det var nok god golf der ute til å gjøre meg fornøyd. Jeg går inn i søndagens spill med en sjanse til å vinne en golfturnering, og det er der jeg ønsker å være.

Maybin har aldri vunnet på Europatouren. Han er klar over hvilken formidabel oppgave han har foran seg.

- Graeme er kanskje den heteste golfspilleren i verden akkurat nå, så det vil kreve mye å gå lavere enn ham.

Martin Kaymer trenger en topp-to-finish for å klatre til topps på verdensrankingen, noe som ser alt vanskeligere ut i denne omgang. Tyskeren noterte seg for en 70-runde lørdag, noe som var en forbedring fra tidligere runder på Valderrama denne uken, men ni slag er sannsynligvis altfor mye å ta igjen.

Kaymer, som har vunnet fire ganger denne sesongen, må derfor trolig vente før han bli den andre tyskeren i historien som innehar førsteplassen. Bernhard Langer var den første som toppet rankingen da den ble introdusert i 1986. Tre uker senere mistet han den til Seve Ballesteros.

Dermed ser det altså ut til at Lee Westwood blir ny verdensener mandag. Han har ikke vunnet noen turneringer denne sesongen, men han har tre andreplasser - deriblant i Masters og The Open.

37-åringen er for tiden ute med skade, men han er en del av det supersterke startfeltet som samles i WGC-HSBC Champions-turneringen i Shanghai neste uke.

Kilde: Press Association/Associated Press

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.