Lanserer turnering i Champions League-stil​

Lanserer turnering i Champions League-stil​

Europatour-sjef Keith Pelley er ikke redd for å tenke utenfor boksen. (Foto: Getty Images)

I mai lanserer European Tour et spilleformat som henter inspirasjon fra fotball: nasjonale tomannslag møtes i et Champions League-lignende opplegg.

Denne uken spilles en litt annerledes turnering på European Tour: World Super 6 i Perth. De første dagene blir det 54 hulls slagspill som vanlig, men siste dagen spilles «vinn eller forsvinn»-matcher over seks hull.

– Jeg synes det er bra at vi prøver litt nye ting, og jeg tror det kommer til å bli veldig morsomt for publikum og TV-seerne, sier verdensellever Alex Norén, turneringens høyest rangerte spiller.

Den virkelig store nyvinningen på årets European Tour kommer imidlertid i starten av mai. Turneringen GolfSixes på Centurion Club utenfor London blir en golfturnering langt utenom det vanlige.

16 land representeres av tomannslag som møtes i sekshulls-matcher. I tillegg kommer alle spillerne til å måtte ha på seg mikrofon. Det vil også spilles musikk hele runden og skytes fyrverkeri fra første tee.

– Det er helt klart at den beste atmosfæren i golf er annen hvert år når Ryder Cup spilles, og vi skal forsøke å gjenskape litt av den nasjonale gløden med dette formatet, sier europatour-sjef Keith Pelley til sportsbusiness.com.

Spilleformen blir greensome; begge spillerne slår ut og deretter velger de ball. Den best rangerte spilleren fra hvert land får velge sin medspiller.

Første dagen spilles gruppespill lignende Champions League i fotball. Seier gir tre poeng, uavgjort ett poeng og tap null poeng. Andre dagen blir det sluttspill for de beste lagene.

– Golfen behøver å moderniseres, og å introdusere nye innovative spilleformer er en måte å oppnå det målet på, slår Pelley fast.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.