Lar ungdomsskoleelever spille gratis

Lar ungdomsskoleelever spille gratis

Bærum GK tenker nytt i rekrutteringen. (Foto: Benjamin A. Ward)

– Klubbene har nok innsett at de må prøve å skape flere golfere istedenfor å stjele golfere fra hverandre, sier Bærum GKs sportssjef til Budstikka.

Budstikka skriver at klubben lar alle elever ved Mølladammen ungdomsskole i Lommedalen spille gratis i skoletiden, i håp om at det gir flere medlemmer - og senker snittalderen blant klubbens medlemmer på 52 år.

Denne våren har klubben også utdannet hele ni trener 1-ressurser, som skal bidra med gruppetreninger for ulike målgrupper kjønn, aldere og ferdighetsnivå.

– Jeg tror det er et lite veiskille her. De klubbene som tør å tenke litt nytt tror jeg kommer til å få en bedre hverdag enn de som henger ved det gamle, sier klubbens sportssjef, Jostein Trulsrud til Budstikka om medlemsnedgangen i golfen siden 2009.

Nylig var det 60 8. klassinger fra Mølladammen ungdomsskole på golfbanen. De fikk instruksjon fra elever ved NTG (Norges Toppidrettsgymnas), som har golfundervisning som en del av sin skolegang.

Trulsrud håper tiltaket kan få de som synes golf er morsomt til å komme tilbake også utenfor skoletid.

– Vi trenger flere golfere. Da lever vi i klubbene bedre alle sammen, sier han til Budstikka.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.