Larsen i aksjon i Frankrike

ENESTE NORDMANN: Av de norske spillerne på Challenge-touren er det kun Jan-Are Larsen som spiller i helgen. Foto: All Over Press

Jan-Are Larsen deltar som den eneste norske på Challenge-touren i Frankrike i helgen. Marius Thorp benytter helgen til å lade batteriene. 

Fra torsdag til søndag spilles Allianz EurOpen de Strasbourg på Challenge-touren i Frankrike. Jan-Are Larsen deltar i turneringen som eneste nordmann. Det betyr at både Marius Thorp, Lars Petter Brovold og Peter Kaensche har tatt seg en frihelg.
Marius Thorp som har vært i solid form i år ligger for øyeblikket på en 14. plass på den totale pengelisten. Han har med det litt å gå på ned til 20. plass som er den siste plassen som gir automatisk kvalifikasjon til Europatouren neste sesong. Larsen på sin side ligger kun tre plasser unna og spiller dermed i Frankrike denne helgen for å holde seg innenfor grensen.
Innhenting
Etter ferdigspilt førsterunde ligger Larsen på en delt 29. plass, to under par og seks slag bak trekløveret Daniel Gaunt (AUS), Lorenzo Gagli (ITA) og Ryan Blaum (USA). Det har vært mye lave scorer denne torsdagen, men det begynte tregt for Larsen. En birdie på hans andre hull ble umiddelbart etterfulgt av en bogey, og med en lei dobbelbogey på hull åtte var han to over par etter halvspilt runde.
Heldigvis kjempet han seg tilbake, og fire birdier på back nine gjorde at han kunne signere med 70 slag på scorekortet. Han ligger med det greit plassert etter første runde.
Pause for Thorp
Marius Thorp har hatt et tett program på Challenge-touren i år. En småsyk Marius spilte seg til en fin femteplass forrige helg i Wales, og tar nå en liten pause.
- Jeg har tatt en uke fri grunnet litt sykdom. Jeg trenger fulle batterier før lange reiser til Kazakhstan og Russland, forteller han til Norsk Golf.
Da er det Kazakhstan Open og M2M Russian Challenge Cup som står for tur. Turneringen vil bli en nøkkelturnering for spillere som ønsker å havne i det øverste sjiktet på pengelisten. Med over tre millioner kroner i premiepotten er det bare Saint Omer Open i Frankrike som har utbetalt mer penger til vinneren på Challenge-touren i år.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.