Larsen på fjerde i Tyskland

UTFORDRER: Jan-Are Larsen var kun to fattige slag unna en topplassering i Hamburg. Foto: All Over Press

Jan-Are Larsen så en stund ut til å utfordre om topplasseringen, men falt av noe på slutten.

En førsteplass virket i lang tid litt for langt utenfor rekkevidde for Jan-Are Larsen på søndagens sisterunde, men som det så ofte gjør i golf snur det fort.
Med fem birdier på de 11 første hullene gjorde nordmannen et tigersprang opp resultattavlen i Hamburg. Han begynte dagen som nummer 19, men befant seg nå plutselig med kun to spillere over seg på listen. Da leder Oscar Florén fra Sverige dro på seg en bogey og en dobbelbogey fra hull seks til åtte, samtidig som Larsen satte en birdie var plutselig ledelsen krympet til ett slag. På det tidspunktet lå han syv under par, fire under for runden. 
Med nok en bogey på hull ni mistet Florén ledelsen sin. Plutselig stod amatøren Andreas Hartø fra Danmark som ensom leder på minus åtte, og med tre spillere liggende ett slag bak ham. Det lå an til en meget spennende innspurt.
Feltet begynte å bære preg av nervøsitet, og utover dagen så man flere og bogeyer på spillernes scorekort.
På et tidspunkt Larsen nå burde være på birdiejakt dro han på seg en bogey med fire hull igjen å spille. Heldigvis for nordmannen falt også Hartø et slag tilbake umiddelbart etter, og avstanden holdt seg på ett slag. 
Amatør seiret
Oscar Florén som tidligere på dagen hadde ledet turneringen svarte med birdie på hull tolv og kom seg tilbake i delt ledelse. Dermed stod det tre skandinaviske navn øverst på leaderboardet. Larsen falt dessverre ytterlige et slag på det sekstende, og med par på de to siste var det bare å sitte og vente i klubbhuset på at de andre skulle fullføre sine runder.
Florén og Hartø som gikk i ball sammen knivet hele veien inn om seieren, og avgjørelsen kom på det siste hullet da danske Andreas Hartø satte en birdieputt. Det ble med det hans første seier noensinne på Challenge-touren.
Selv om det ikke ble seier for Larsen i denne omgang, kan han se tilbake på en solid gjennomført turnering med jevn progresjon hver runde.
Med fjerdeplassen spilte han inn 93 000 kroner, og er nå inne blant de 20 høyest rangerte på den totale pengelisten som gir automatisk kvalifikasjon til neste års Europatour. Det gjør også Marius Thorp.

Thorp som begynte uken lovende med en bogeyfri runde på fire under par har siden slitt med ustabilt spill hele turneringen. Dagens runde bestod av fem birdies, tre bogeys og to dobbelbogeys som tok ham til en over par totalt for turneringen. Dette gav ham en 34 plass, to plasseringer lavere en han startet dagen.
Neste turnering på Challenge-touren avvikles i Cardiff, Wales. Da er det SWALEC Wales Challenge som står for tur.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.