Larsen ute, Thorp sliter

OPP OG NED: Larsen og Thorp (bildet) sliter tungt i Italia. Etter tre runder ligger nordmennene på 40. og 45. plass. (FOTO: Tom Erik Andersen)

Jan-Are Larsen er ute av kampen om Europatour-kortet for neste sesong. Hva med Marius Thorp?

Marius Thorp får lite til å stemme i Challengetour-finalen i Italia, men ser likevel ut til å klare det aller viktigste; å beholde plassen blant de 20 beste på årets sammenlagtliste, som betyr spill på Europatouren neste sesong.

Etter en tredjerunde på 73 slag, to over par, er har Thorp bare fem spillere bak seg på resultatlista i årets finaleturnering, og spenningen før avslutningen lørdag er om Thorp klarer å holde seg innenfor topp-15 i sammendraget. Det vil gi en langt bedre kategori på neste års Europatour.

Også Jan-Are Larsen kunne sikret seg kortet for 2011. Miklagard-spilleren måtte da ha en topplassering i helgen. Det kan Larsen nå se langt etter. Før sisterunden ligger Larsen helt sist av de 45. startende. Fredagens 80-runde inneholdt hele fire dobbelbogeys.

Australske Daniel Gaunt har tatt en to slags ledelse på -6 i Italia.

FRA TORSDAG: Jan Are Larsen og Marius Thorp fikk en tøff dag på andrerunden i Challengetour-finalen i Italia.

Både Larsen og Thorp spilte gode førsterunder henholdsvis 69 og 70 slag onsdag. De lå begge godt an på resultatlisten. Andrerunden torsdag ble en helt annen affære for begge to. Thorp endte  11 over par etter seks bogeyer og tre doble. Han avsluttet med en birdie. Dermed ligger han nest sist foreløpig, ti over par totalt. 

Også Larsen pådro seg to doble bogeyer og fire bogeyer, og slet på andrerunden. En birdie var beholdningen, men det ble sju over par, totalt fem over, og et stykke ned på lista. Larsen må ha en topplassering for å sikre seg europatourkortet for neste sesong.

Thorp er inne på europatouren neste år, men om alt går helt galt her kan han miste sin plassering blant de tjue beste som får spille europatour. Det skal imidlertid veldig mye uflaks til for Thorp.

Det kan virke som det har vært vanskelige forhold på San Domenico i italia ettersom kun en spiller foreløpig er under  par på dagens runde. En er på par, mens resten er over par.   

Alle spillerne får spille alle fire rundene, så heldigvis for Thorp er det ingen cut.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.