Leder etter årets andre ess

FANT KOPPEN: Rocco Mediate var het både med driver, jern og putter på torsdagens førsterunde av Frys.com Open. (Foto: Robert Laberge, Getty Images)

Rocco Mediate vet hvordan man treffer hullet på ett slag.

Rocco Mediate har tatt teten i Frys.com Open etter en bogeyfri runde på sju under par, som blant annet inneholdt et ess på banens tredje hull. 46-åringen brukte et sekserjern på det som skulle bli hans andre hole-in-one denne sesongen. Det forrige kom i John Deere Classic.

- Det er bare kult. Det så ut som den bare så vidt gikk i, jublet 46-åringen etterpå.

Paul Goydos, Bo Van Pelt og Ryuji Imada åpnet med 65 slag, mens John Mallinger, Michael Letzig, Shaun Micheel og Will Mackenzie alle var ett slag dårligere.

Mediate tapte omspillet mot Tiger Woods i US Open 2008, og har ikke endt bedre enn nummer ni siden.

- Det handler om putting. Putteren min har ødelagt meg. Jeg treffer fairwayene og greenene, men jeg treputter 3-5 ganger om dagen, og du slår ingen ved å holde på sånn.

Og uansett hva han fant på, så ble det ikke bedre.

- Holdningen min var forferdelig. Jeg trodde hele tiden at jeg ville treffe greenen, men misse puttene. Det er ikke måten å tenke på.

Det løsnet imidlertid for et par uker siden. Nå håper mannen som er på 182. plass på pengelisten at han klarer kortet for neste år uten å gå veien om kvalifiseringen.

Den veien spørs det om Henrik Bjørnstad kommer utenom. Han åpnet Frys.com Open med en skuffende runde på fire slag over par. Dermed trenger han en sjelden runde langt ned på 60-tallet fredag for å klare cuten.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.