Leder med lobwedgen som putter

IKKE PRØV DETTE HJEMME: Miguel Angel Jimenez avsluttet runden med lobwedgen som putter, og satte like gjerne tre birdieputter med den (Foto: Getty Images).

MIguel Angel Jimenez sitt spanske temperament tvang ham til å bruke lobwedgen som putter. Uten at det så ut til å hindre ham nevneverdig.

Jimenez har tatt sikte på en topp 20-plassering på verdensrankingen i en alder av 47 år. For øyeblikket ligger han på en 24. plass på listen over verdens beste golfspillere. Veteranen leder etter halvspilt turnering av Volvo Golf Champions på Europa-touren sammen med Peter Hanson, Edoardo Molinari og Rapaël Jacquelin på 11 under par. Nå ligger han i posisjon til å starte også dette året på best mulig vis.

Andrerunden til Jimenez var bunnsolid med åtte birdies og en bogey, det med lobwedgen sin som putter på flere av hullene. Etter et dårlig slag på det 14. hullet slo han putteren til bagen sin så den ble helt bøyd. Dermed måtte han avslutte runden med 13 køller.

- Jeg førsøkte bare å lage en boomerang, spøkte Jimenez etter runden.

- Det var ikke meningen å knekke den, men etter å ha bommet så mange korte putter ble jeg desperat, forteller han til europeantour.com.

Med lobwedgen som putter klarte han på utrolig vis å senke tre birdieputter på de fire siste hullene. Med andre ord ikke rart mannen med den gylne hestehalen har gjort seg til å vane å være publikumsfavoritt.

Alderen ser ikke ut til å tære på Jimenez som er "still going strong". I fjor hadde han tre seire på Europa-touren, og var med på å vinne det som var spådd som hans siste Ryder Cup i Wales. Uten tegn på at alderen preger ham skal man ikke se bort fra at kaptein Jose Maria Olazabal velger ham ut til neste års lag også.

Så gjenstår det å se om det blir med eller uten putteren i bagen.

 

Livescore finner du her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.