Lee mister ikke nattesøvnen

MR. CONSISTENCY: Lee Westwood har vært den beste golfspilleren i løpet av de to siste årene. Derfor er han nummer én i verden. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Lee Westwood klarer ikke å forsvare Race to Dubai-tittelen. Men det gjør ham ingenting.

På samme måte som Martin Kaymer kan skylde go-kart-ulykken han hadde i fjor for at han ikke ble Europas beste golfspiller, kan Lee Westwood peke på leggskaden sin og si det samme i år. Uten den ville Westwood hatt alle muligheter til å forsvare Race to Dubai-tittelen han vant i fjor.

Engelskmannen innrømmer at han er skuffet over ikke å kunne være med å kjempe om tittelen.

- Men jeg tror jeg kan sette meg ned og ha et lite smil om munnen likevel, siden jeg er nummer én i verden, smilte Westwood onsdag kveld.

Engelskmannen ligger på tredjeplass i pengeløpet før den siste turneringen, men det beste han kan håpe på, er å passere Graeme McDowell og bli nummer to. McDowell, på sin side, trenger en topp tre-plassering søndag bare for å ha en mulighet til å vippe Martin Kaymer ned av tronen. Og Kaymer kan ødelegge gleden for Westwood ved å bli blant de to beste i Dubai. Gjør han det, overtar han også førsteplassen på verdensrankingen.

Spennende dager, altså, for alle involverte. Og for publikum.

Westwood vant for øvrig Dubai World Championship i fjor med en totalscore på 23 under par. Han var seks slag bedre enn nummer to på listen - Ross McGowan.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.