Lefty nærmer seg

Phil Mickelson fikk has på greenene på Pebble Beach, og spilte seg inn i teten med en 66-runde.

Etter førsterunden slaktet både Mickelson og flere andre spillere greenene på Pebble Beach. På andrerunden hadde Mickelson tydeligvis funnet ut av dem, og han leverte best av alle. Dermed klatret han opp til andreplass på lista, to slag bak ledende Graeme McDowell fra Nord-Irland, uten at Mickelson bryr seg så mye om hvem som ligger rundt ham.

- Jeg ser ikke på andre spillere, jeg ser ikke på resultatlista, men konsentrerer meg om å ligge rundt par. Gjør man det, er man med på søndag, sier han til pgatour.com. 

Mickelson deler andreplassen med Ernie Els, som også spilte en god andrerunde på 68 slag. 18-årige Ryo Ishikawa fra Japan, som behandles som en asiatisk utgave av Tiger Woods, og Dustin Johnson ligger og ett slag under par. 

 

Klart for Lefty? 

Mickelson har aldri vunnet US Open, men blitt nummer to fem ganger. Skal dette bli hans første triumf i den prestisjefylte turneringen? Alt ligger til rette for det, han er i form, har funnet ut av greenene, har fokus på riktig sted, tilskuerne er på hans side og Tiger Woods er seks slag bak ham. Padraig Harrington som gikk i ball med Mickelson på andrerunden var dessuten meget imponert over kollegaen. 

- Det beste jeg har sett av ham, sier han til nettstedet. Selv ligger han på 25.plass, sammen med blant andre Tiger Woods, fire over par. 

Tiger er imidlertid ikke bekymra for at han er sju slag bak lederen eller fem bak Lefty. 

- Jeg er med, og ligger godt til. Jeg må bare gjøre noen flere birdier i helgen, men jeg er med, sier Woods. 

 

Ydmyk leder

Nord-irske Graeme McDowell vet godt at en ledelse på to slag på denne banen, ikke betyr noen verdens ting. 

- Det er mange gode spillere og banen er ekstremt vanskelig, så jeg prøver ikke å legge press på meg selv inn mot helgens finalerunder, sier han. 

McDowell har vunnet fem ganger på europatouren, nå sist på Celtic Manor i Wales. Nå ønsker han å oppfylle drømmen om en majorseier, ifølge ham selv. 

- Jeg har mye jobb igjen å gjøre, men jeg må bare være disiplinert, kontrollere følelsene mine og se hvor det ender på søndag, sier han. 

Foreløpig er årets US Open 2010 helt åpen, selv om Lefty og the Big Easy har satt seg seg i gode posisjoner. Men, ingen er ute, selv ikke Tiger som ligger fem bak dem og sju bak lederen. På Pebble Beach kan alt skje.  


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.