Lefty snart ute av topp ti

IKKE HELT I TOPPEN LENGER: Phil Mickelson har falt mange plasser på verdensrankingen denne sesongen. Nå er han snart ute av topp ti. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

Dersom Phil Mickelson ikke snart noterer seg for noen topplasseringer igjen, havner han utenfor topp ti på verdensrankingen.

Den populære amerikaneren har ikke vært like god i år som i tidligere sesonger, og selv om fallet ikke på noen måte er i nærheten av Tiger Woods', er det lenge siden Phil Mickelson har vært så langt ned på verdensrankingen. Nå er han bare 0,01 poeng unna å være utenfor topp ti.

Han har falt til en åttendeplass, på like mange poeng som Matt Kuchar, og rett bak jager Adam Scott som befinner seg i den andre enden av formskalaen. Mickelson har rett nok vunnet en turnering i år, Shell Houston Open tilbake i mars, og han har også to sterke andreplasser (Farmers Insurance Open og British Open). Men han har bare to andre topp ti-plasseringer, og det er uvant kost fra Lefty.

Luke Donald vant ikke Deutsche Bank Championship mandag kveld, men han befestet sin posisjon på toppen av verdensrankingen. Donald ble nummer tre, og beviste nok en gang at han er vanvittig stabil, stødig og god. Nå har han snart to og et halvt poeng ned til nærmeste konkurrent.

Og hva så med Tiger? Han fortsetter sitt fall, naturlig nok, siden han ikke konkurrerer for tiden. Nå er den tidligere verdenseneren helt nede på en 44. plass. Han kommer trolig til å havne utenfor topp 50 innen han er tilbake i sving igjen.

Webb Simpson, som tok sin andre seier på PGA-touren i helgen, klatret 13 plasser og er nå nummer 14 i verden. Veteranen Thomas Bjørn, som tok sin andre seier på Europatouren på rad i European Masters, er nå oppe på en 28. plass.

Rory McIlroy noterer seg for øvrig for sin beste plassering noensinne. Han er nå nummer fire.

Her er topp 20:

1. Luke Donald, England 10.41
2. Lee Westwood, England 8.16
3. Martin Kaymer, Tyskland 7.03
4. Rory McIlroy, Nord-Irland 6.88
5. Steve Stricker, USA 6.84
6. Dustin Johnson, USA 6.75
7. Jason Day, Australia 6.09
8. Phil Mickelson, USA 5.84
9. Matt Kuchar, USA 5.84
10. Adam Scott, Australia 5.83
11. Nick Watney, USA 5.36
12. Charl Schwartzel, Sør-Afrika 5.11
13. Graeme McDowell, Nord-Irland 4.75
14. Webb Simpson, USA 4.67
15. Bubba Watson, USA 4.66
16  KJ Choi, Sør-Korea 4.58
17. David Toms, USA 4.07
18. Ian Poulter, England 4.02
19. Paul Casey, England 3.93
20. Robert Karlsson, Sverige 3.86


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.