Lefty tilbakeviser helsetrøbbel

GODT HUMØR: Phil Mickelson har nå fått rett medisin for sine psoriasis-problemer og var i strålende humør da han møtte pressen i Shanghai onsdag. Foto: All Over Press

- Jeg har misbrukt mange sjanser til å bli nummer én, innrømmer Phil Mickelson.

Alle trodde det var Phil Mickelson som i løpet av året skulle gå forbi Tiger Woods på verdensrankingen. Men amerikaneren har ikke klart det. I øyeblikket er han nummer fire på rankingen, bak Westwood, Woods og Martin Kaymer.

- Jeg har hatt mange muligheter, men har misbrukt dem alle. Jeg har ingen unnskyldninger. Det er spillet mitt som ikke har vært godt nok, sa Phil Mickelson da han møtte pressen foran WGC-HSBC Champions i Shanghai onsdag.

Han vil ikke skyld på helseproblemer, selv om kilder nær Mickelson har fortalt at psorias-problemene som blusset opp før US Open på forsommeren plager ham mer enn Mickelson selv vil innrømme.

Phil Mickelson, som i 2009 måtte takle at både kona og moren fikk brystkreft, fikk egne bekymringer bare fem dager før årets US Open på Pebble Beach. Han våknet med betennelser og store smerter. Likevel var han nær ved å vinne turneringen.

Like bra har det ikke gått etterpå. Spørsmålet er om ikke skadeplagene har satt ham  tilbake.

Men dette tilbakeviste Phil Mickelson på onsdagens pressekonferanse.

- Akkurat i US Open innvirket det nok på spillet mitt, men etter at jeg fikk riktig medisin har jeg fått kontroll på det. Jeg har fått meg en pause, jeg føler meg bra, og jeg er tilbake i full trening. Jeg er fornøyd der jeg er for øyeblikket, sier Lefty.

Natt til torsdag åpnet Phil Mickelson med en sterk runde, tre under par, i HSBC Champions i Shanghai. Han ligger på 9. plass etter første dag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.