Leftys drømmehalvtime

UMÅTELIG POPULÆR: De færreste blant publikum vil ha noe imot om Phil Mickelson skulle vinne sin tredje Masters-tittel søndag. Han er vanvittig populær. (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

Phil Mickelson kommer til å huske denne halvtimen en stund.

Verdens i øyeblikket tredje beste golfspiller har funnet tilbake til sitt gamle jeg akkurat i tide til å - kanskje - sikre seg sin fjerde majortittel og sin tredje på Augusta. Lefty er ett slag bak ledende Lee Westwood, og kommer til å gå i lederball søndag. Og mye av grunnen til at Mickelson ligger der han ligger før den siste runden, er en fenomenal halvtime han opplevde lørdag ettermiddag.

Eagle-eagle-birdie
Først gjorde han en enkel eagle på hull 13. Deretter senket han innspillet med wedgen sin på hullet etter - en ny eagle - før han fulgte opp med en birdie også på hull 15 (der det bare var centimetere om å gjøre før det ble enda en eagle...). Og tidspunktet å gjøre det på, var perfekt. Lee Westwood var i ferd med å åpne opp en solid ledelse, da Mickelson plutselig klatret opp i engelskmannens rygg.

- Jeg kan ikke tro at ballen gikk i på det fjortende. Det var veldig gøy, strålte Mickelson selv etterpå.

Lee Westwood, som ser ut som roligheten selv der han tusler rundt på banen og knapt gjør en feil, er klar over hvilken formidabel oppgave han har foran seg søndag.

- Vanskelig å vinne
- Jeg var klar over at noen gjorde et sprang på ledertavlen bakfra, og jeg regnet med at det var Phil. Det er det majorturneringer handler om. De er vanskelige å vinne, fordi store spillere gjør store ting i majorturneringer, sa briten.

Fred Couples mener Mickelson er mannen å slå søndag.

- Han spilte en ekstremt bra runde golf. Han virkelig ønsker å vinne. Han er en fenomenal spiller, oppsummerte veteranen.

Og Mickelson liker det han ser av seg selv.

- Det er sånn jeg forventer å spille, men jeg har ikke spilt på denne måten på lenge, og jeg føler meg bra med spillet mitt. Jeg slår mange bra jern, jeg driver bra og jeg har selvtillit med putteren, oppsummerte han.
Mickelsons 67-runde var for øvrig den beste på lørdag. Jerry Kelly hadde samme score.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.