Lei køller på flyplassen

INVESTOR: Paul McGinley er investor i ClubstoHire.com, som vant tyske Golf Magazins innovasjonspris. (Foto: All Over Press)

Når prisene for frakt av golfbag på fly stadig øker, er det flere som ser seg om etter et billigere alternativ. Irske ClubstoHire har hatt en formidabel vekst i antall bookinger i løpet av det siste året.

Tekst: Kaia Means

 

Ryanair økte nylig sine priser for frakt av golfbag. Nå koster det hele 920 kr tur-retur å ha med seg golfkøller, noe som kan i noen tilfeller fordoble prisen på reisen. I et marked der stadig flere flyselskap gradvis setter opp prisene, så europatourspiller og tidligere Ryder Cup helt Paul McGinley en forretningsmulighet og startet firmaet ClubstoHire.com for to år siden.

 

Idéen var å leie ut køller på flyplasser, på samme måte som bilutleie. Nå er det sju golfdestinasjoner i Europa hvor man enkelt kan hente utleiekøller ved ankomst. Det snakkes om at veksten gjør at nye butikker skal åpnes. Totalt kan det bli mellom 10 og 15 destinasjoner med samme tilbud i løpet av det kommende året.

 

Med gode priser for en ukes leie og garantert tilgjengelighet av kvalitetskøller, så McGinley for seg at golfere kunne både spare penger, gjøre reisen enklere, og samtidig spare miljøet. Kundene bestiller online, og kan velge mellom dame- og herrekøller, både venstre- og høyrehendte. Prisene starter på €35 for en ukes leie. 

 

Første sted som prøvde konseptet var Faro, Portugal. Nå begynner firmaet å bli kjent, og ClubstoHire.com vant i forrige uke årets innovasjonspris på den årlige golfprisutdelingen i regi av Golf Magazin i Tyskland.

 

”ClubstoHire er en av PayPal-sitene som øker mest i Irland,” sier ClubstoHire talsmann Dave Bowers. ”Bookinger for januar 2012 viste en økning på hele 250 prosent fra januar i fjor. Vi tror at vi kommer til å spare golfere hele 1 million euro på frakt av golfbag i løpet av 2012,” sier Bowers. 

 

De syv flyplassene der ClubstoHire er å finne i dag er Alicante, Belek, Dublin, Edinburgh, Faro, Málaga og Murcia. Det er lagt opp slik at man kjører innom utleiestedet for å hente køller etter at man har hentet leiebilen.

 

ClubstoHire har samarbeid med flere leverandører, blant annet Wilson, Callaway og TaylorMade.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.