Lengre med forsinkelse

Større køllehastighet betyr lengre slag. Slik får du fart på driveren.

Vi ønsker alle å få mer trøkk i driven vår, og heldigvis dreier det seg mer om god teknikk enn store muskler. I prinsippet handler det om å bygge opp kraft og beholde denne så lenge som mulig i nedsvingen før man overfører kraften til et balltreff som gir lengde på slagene.
 
Én av nøklene er å sette seg i en atletisk posisjon på toppen av baksvingen. Momentet vi deretter skal fokusere på er det man på engelsk kaller «lag» – en forsinkelse – en følese av at køllehodet blir igjen bak oss når vi starter nedsvingen. Armene kan bare generere liten fart på køllehodet i forhold til den farten man kan få når man løser ut håndleddene i riktig øyeblikk. Mange amatørspillere tar ut denne kraften altfor tidlig. Resultatet er tap av kraft og lengde.
 
Sørg for at den piskende håndleddbevegelsen er den siste bevegelsen du gjør før balltreffet. La skuldrene og hoftene rotere, la armene falle ned mot ballen – og først da vrir du opp håndleddene.
 
Med riktig timing har du høyest fart på køllehodet akkurat når du trenger det mest; når du treffer ballen. Det vil vise seg i mer lengde – garantert! Følg drillen som vist på dette bildet, så vil du føle det i praksis.
 
1. BYGG KRAFT
Med en korrekt oppvridning til toppen bygger du opp kraft. Det blir som å spenne en bue.
 
2. HENG IGJEN
Overgangen fra baksving til nedsving vil gå tregere ved å påføre mer tyngde til køllehodet. Det vil skape ønsket «lag».
 
3. MER FØLELSE
Heng gjerne noen baller på køllehodet som dette (ikke nødvendigvis så mange som på bildet). Det vil oppmuntre køllen til «å bli igjen» i når du starter nedsvingen.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.