Less is Moore

POLE POSITION: Ryan Moore leder BMW Championship før den siste runden. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Søndag går Ryan Moore sin viktigste runde for året.

Med sin 66-runde lørdag har Ryan Moore spilt seg i posisjon til å ta seg til sin første Tour Championship i karrieren. Det betyr i så fall at han er automatisk kvalifisert til både Masters, US Open og British Open neste år.

Men alt Moore bryr seg om, er pokalen som deles ut søndag. Han leder med ett slag på Matt Kuchar, Dustin Johnson og Charlie Wi før den siste runden.

- På samme måte som med alle turneringer, så kom jeg hit for å vinne. Jeg er ikke her for å kvalifisere meg for Tour Championship. Alt det andre tar hånd om seg selv hvis jeg vinner eller spiller bra. Jeg skal bare fokusere på å være tålmodig, på samme måte som jeg har vært de siste dagene. Så får vi se hva som skjer.

Moore lå som nummer 58 på FedEx-rankingen før BMW Championship. En seier vil ikke bare sende ham til Atlanta, men også gi ham en mulighet til å stikke av med seiersbonusen i sluttspillet på ti millioner dollar.

I tillegg til at det blir nok en spennende sisterunde i toppen, foregår antakelig den største attraksjonen lenger ned på ledertavlen. Tiger Woods og Phil Mickelson, ranket som nummer en og to i verden, skal gå i ball sammen søndag, etter at begge ligger på par før den siste runden. Tiger gikk sin beste runde i turneringen lørdag (68), men det var ikke nok til å gjøre kvalifiseringen til Tour Championship særlig mer sannsynlig. Han er trolig avhengig av å gå sin beste runde for året på søndag for å klare det.

Woods og Mickelson har ikke spilt sammen siden sisterunden av HSBC Champions Shanghai sist november.

Tiger har aldri vært utenfor en turnering fordi han ikke var kvalifisert.

- Jeg bare spiller. Det er alt jeg kan gjøre. Jeg prøver å vinne denne golfturneringen, og akkurat nå er jeg åtte slag bak. Men det blir bedre for hver uke.

Ian Poulter og Paul Casey gikk begge på 69 slag, og er to slag etter Moore. Ernie Els, som begynte sluttspillet seedet som nummer en, gikk på 67 slag og er ytterligere et slag etter. Steve Stricker, som alltid spiller bra i september av en eller annen grunn, er fem slag bak. Vinner han BMW Championship, klatrer han til topps på verdensrankingen.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.