Lillebror slo storebror

BRØDRE I TET: Francesco (til venstre) og Edoardo Molinari er på første og andre i Johnnie Walker Championship etter tre runder. (FOTO: Getty Images)

Lillebror Francesco Molinari leder ett slag foran storebror Edoardo før siste runde av europatouren på Gleneagles. 

De to italienske brødrene klatret henholdsvis seks og fem plasser etter gode tredjerunder. 

Yngstebror Francesco spilte en 68-runde, som inneholdt fem birdier og en bogey i tillegg til par. Totalt er han ti under par, og leder dermed med ett slag foran storebror Edoardo som gikk en 69-runde lørdag. Han noterte også fem birdier, men dro også med seg to bogeyer. 

Francesco fikk tidligere i uka beskjed om at Ryder Cup-plassen er sikkert ettersom Ross McGowan måtte trekke seg fra ukas turnering på grunn av skade. 

- Det har vært en drøm og et mål denne sesongen, så det føles godt, sa Francesco til europeantour.com etter at det ble klart. Beskjeden fikk han fra treneren sin på tekstmelding. Nå håper han at også storebror skal få være med på Ryder Cup-moroa, og om innsatsen på finalerunden står i stil med dagens er han en sterk kandidat til Montgomeries frikort. 

De andre som allerede er klare for Europas Ryder Cup-lag er Lee Westwood, Rory McIllroy, Ian Poulter, Martin Kaymer, Graeme McDowell og Ross Fisher. Resten av laget annonseres søndag kveld. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.