- Lorena blir kanonisert

SÅ VAR DET SLUTT: Lorena Ochoa gir seg på LPGA-touren med Tres Marias-turneringen i sitt hjemland Mexico denne uken. Snufs, snufs. (Foto: David Cannon, Getty Images)

En lykkelig Lorena Ochoa takker for seg med spillernes fulle respekt.

Lorena Ochoa slår ut for siste gang på LPGA-touren under helgens Tres Marias-turnering. 28-åringen vil heretter fokusere på familien og jobbe med veldedighet. Hun giftet seg med Aeromexico-sjef Andres Conesa i desember i fjor.
Hun kommer til å spille i noen få utvalgte turneringer, men det er usannsynlig med et fullverdig comeback. På tross av golfsporten noe middelmådige profil i Mexico, er Lorena Ochoa regnet for å være blant landets fem mest suksessfulle idrettsutøvere.
 
Den rette tiden
- Jeg gir meg ikke fordi jeg ikke spiller god golf. Jeg gir meg fordi dette er den rette tiden for meg. Jeg har oppnådd målene mine. Jeg er lykkelig, og jeg ønsker å gi meg som nummer én, har hun sagt.
Ochoa innrømmer at hun hadde tenkt til å spille hele denne sesongen, men hun fant ut under de to første turneringene i Asia at hun ikke var toppmotivert. Beslutningen ble tatt like etter det.
- Jeg føler meg mer lykkelig. Det har vært enklere de siste ukene, sa hun på onsdagens pressekonferanse.
Ochoa har vunnet 27 turneringer på LPGA-touren, inkludert to majors, og hun har vært nummer én i tre år. Fem ganger er hun blitt kåret til LPGA Tour's Player of the Year.
Jordnær
- Lorena er en bedre person enn golfspiller, mener Reilley Rankin. Hun beskriver Ochoa som sin beste venn på golfsirkuset.
- Hun har alltid vært så jordnær og velbalansert, mener Rankin.
Alle spillere har noe godt å si om Ochoa. Christina Kim husker hun gikk i ball med Ochoa under en turnering Ochoa var vertskap for i hjembyen Guadalajara.
- Publikum holdt opp babyene sine helt inntil tauene, akkurat som for Paven. Jeg har sagt det i en årrekke: Lorena kommer til å bli kanonisert en eller annen gang, sier den alltid strålende opplagte Kim.
Michelle Wie, en av mange kanditater til å ta over nummer én-rankingen på sikt, er full av respekt for Ochoa.
- Det var en god beslutning. Hun må gjøre det som gjør henne lykkelig. Hun ga seg på topp, og det respekterer jeg.
Fine runder
Ochoa slår ut torsdag og fredag sammen med Natalie Gulbis og Ai Miyazato. Ochoa ba spesifikt om å få spille med akkurat de to. Gulbis og Ochoa spilte juniorgolf sammen, og Miyazato har vunnet to av fire turneringer så langt på LPGA-touren i år. Miyazato er av dem som kan ta over førsteplassen når Ochoa gir seg.
- Hun er den snilleste jenta på touren. Hun er min favoritt. Jeg beundrer henne, hvordan hun håndterer karrieren sin og alt presset fra Japan. Det kommer til å bli noen fine runder som jeg kommer til å huske for alltid, sier Ochoa.
Det er ventet et massivt oppmøte til Ochoas farvelturnering.
Som seg hør og bør for en mester.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.