Lund og Aune vant på Nøtterøy

Lund og Aune vant på Nøtterøy

SOLID: Sigurd Aune (bildet) og Karoline Lund har virkelig blomstret i 2014. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Juniornorgesmester Sigurd Aune (Trondheim GK) og Karoline Lund (Losby GK) vant helgens Titleist Tour-turnering på Nøtterøy.

Det ble spennende avslutninger i både gutte- og jenteklassen i søndagens avslutningsrunder på Nøtterøy, der det ble seiere med knappest mulig margin i begge klasser.

 

Juniornorgesmesteren fra Atlungstad, Sigurd Aune startet søndagens tredje og siste runde tre slag bak lederen Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK). Der fortsatte Aune sitt stabile spill, mens Arnøy måtte opp i 75 slag (+3)

 

Aune startet runden med to kjappe birdies, men tapte de i et jafs med en dobbelbogey på hull 5. Trønderen svarte med birdie på hull, før dagens andre dobbelbogey på hull 11 sendte ham ut av ledelsen igjen. Nok en gang svarte han med birdie rett etter, og etter fem strake par stod han på siste tee i delt ledelse med Jarand Ekeland Arnøy og Molde GKs Elias Birkeland.

 

Der sikret en avsluttende birdie Aune sin tredje seier for året, med tre under par sammenlagt. Birkeland og Arnøy avsluttet begge med par, og delte andreplassen bak Aune.

 

I jenteklassen ble det ingen scorer under par, da +5 sammenlagt holdt til seier med ett slag for Losby GKs Karoline Lund, som virkelig har etablert seg som et av norsk juniorgolfs mest spennende navn denne sesongen. Søndagens runde ble en ren duell mellom Lund og vinneren av forrige Titleist Tour-turnering i Fredrikstad, Kristin Simonsen (Meland GK).

 

Lund og Simponsen lå henholdsvis to og tre over par før runden. Søndag avsluttet de begge med runder på tre over par, og Lund kunne dermed juble for sin tredje seier på Titleist Tour denne sesongen. 

 

Vestfold GKs Celine Borge karet den siste pallplassen, ni slag bak Lund.

 

Det gjenstår nå kun to turneringer av årets Titleist Tour-sesong. 26. til 28. september er Kragerø vertskap for Norges beste juniorer, før finalen på Frederikshavn GK i Danmark går av stabelen 10. til 12. oktober.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.