Lund og Reitan vant i Kragerø

Lund og Reitan vant i Kragerø

SAMMENLAGTLEDER: Karonline Lund ledet Titleist Tour før Kragerø og tok et nytt steg mot sammenlagtseier. (Foto: Rachel Raastad/Norsk Golf)

Karoline Lund fra Losby GK tok en suveren seier i jenteklassen. Kristoffer Reitan, Oslo GK, spilte nok en sterk runde og holdt unna for utfordreren Petter Møller.

Søndag

 

Kristoffer Reitan (Oslo GK) avsluttet turneringen strålende. Petter Møller (Stavanger GK) skulle nok prøve å legge press på Reitan fra starten, men gikk på en bogey på både hull 4 og 6. Reitan beholdt roen og spilte de første seks hullene på par. På hull 7 slo Møller til med en sterk eagle, men Reitan svarte med birdie. Oslogolferen holdt hodet kaldt gjennom runden og tapte ikke ett eneste slag før på dagens siste hull. Møller på sin side måtte jage litt og plukket flere birdies samtidig som han fikk seg en dobbel bogey. At begge spillerne fikk bogey på hull 18 endret ingenting. Reitan tok en forholdsvis klar seier på -4 mot Møllers -1.

 

Sigurd Aune (Trondheim GK) leder Titleist Tour sammenlagt. I Kragerø hevdet han seg nok en gang i toppen. Det ble en runde på par i dag og tredjeplass. Markus Braadlie (Bergen GK) lå godt an før finalerunden, men med +3 måtte han gi tapt på en bane der birdiene sitter løst. Det ble allikevel delt tredjeplass med Aune.

 

1. Kristoffer Reitan -4
2. Petter Møller -1
3. Sigurd Aune +3
3. Markus Braadlie +3

 

I jenteklassen skulle det mye til for at noen skulle vippe sammenlagtleder Karoline Lund (Losby GK) ned fra toppen. Den glimrende lørdagsrunden på -3 gjorde utslaget. I dag slet nemlig Lund ganske mye mer. Kanskje var det litt nerver i spill når hun gikk første ni på -1, men måtte nøye seg med +4 på de siste ni hullene. Med det solide forspranget hun hadde var Lund aldri truet.

 

Julie Aas Nordin (Stavanger GK) spilte seg oppover med en meget god runde, men måtte notere en bogey på hull 18. Når Julie Schøyen Reinertsen (Drøbak GK) puttet for par på dagens siste hull tok hun andreplassen alene, med Nordin ett slag bak. Med +11 var Reinertsen hele 7 slag bak vinneren Lund. Suveren seier for Losbygolferen som også ledet sammenlagt før denne turneringen.

 

1. Karoline Lund +4
2. Julie Schøyen Reinertsen +11
3. Julie Aas Nordin +12

 

 

 


 

Lørdag

 

Karoline Lund (Losby GK) gikk en glimrende runde på 67 slag og -3 i dag. Hun forbedret seg med syv slag på runden som inneholdt syv birdies. Med det skaffet hun seg fire slags ledelse til Kristin Simonsen (Meland GK), årets vinner av Norgescup, som ligger på +5 etter to runder.

 

På tredjeplass finner vi Julie Schøyen Reinertsen (Drøbak GK) med +7. Både Reinertsen og Simonsen gikk gode runder på +1 i dag. Stine Lindanger (Stavanger GK) som ledet etter første runde falt på resultatlisten etter +11 i dag.

 

Hos guttene er Kristoffer Reitan (Oslo GK) og Petter Møller (Stavanger GK) de eneste under par etter to runder. Begge har gått 68 og 70 og altså -2 totalt. Reitan plukker færre birdies enn Møller, men alt ligger til rette for en flott duell i morgen.

 

Markus Braadlie (Bergen GK) har to 70-runder og par totalt på tredjeplass. Anders Lindanger (Stavanger GK) følger på +1 og Sigurd Aune (Trondheim GK) på +3. Bak dem er det et lite hopp, vinneren finner vi nok i denne gruppen på fem spillere.

 

Søndag sender vi livestream fra turneringen fra ca.klokken 14.30.

 


 

Fredag

 

Stavanger GKs Petter Møller er eneste spiller under par etter førsterunden i vakre Kragerø. Scorekortet ble pepret med birdies. Hele syv av dem ble det til slutt, men fem bogeys spiste opp litt av fordelen. Luker han bort de tapte slagene vil han bli tøff å slå, men spillerne bak er også ivrige med røde tall.

 

Markus Braadlie (Bergen GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK) og Lars Mjeldheim Sandvoll (Fana GK) deler andreplassen på par. De gjorde på forskjellige måter, Braadlie med seks birdies og seks bogeys mens Reitan tok to av hvert slag. Norgescupvinneren Sandvoll fikk like godt eagle på hull 8, en grei opptur på et scorekort som inneholdt tre bogeys og en dobbel bogey.

 

Varierende prestasjoner men skikkelig scoringsgolf på Kragerø i gutteklassen altså. I jenteklassen er det jevnt og det plukkes godt med birdies også her.

 

Stine Lindanger (Stavanger GK) leder på +3 etter fire birdies på kortet. Hun måtte notere seg for to dobbel bogey og har ett slags ledelse på tre spillere. Karoline Lund (Losby GK), Synne Lauritzen (Skjeberg GK) og Kristin Simonsen (Meland GK) gikk alle på +4 i dag.

 

Turneringen i Kragerø er den nest siste på årets terminliste. Sigurd Aune (Trondheim GK) har en solid ledelse på nesten 2100 poeng på Viktor Hovland (Drøbak GK) og Lars Mjeldheim Sandvoll i gutteklassen. Karoline Lund (Losby GK) leder jenteklassen foran Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) og Celine Borge (Vestfold GK). Her er det mye jevnere men Lund har en ledelse på over 500 poeng.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.