Lundgreen til topps i Finnland

Ny seier: Cecilie Lundgreen er i form og dro hjem nok en seier i LET Access. (Foto: LET Access)

Cecilie Lundgreen gikk til topps i LET Access for andre gang i år i Women's Bank Open by Catmandoo i Helsinki lørdag.

Med seieren på Hill Side Golf Club forbedret Cecilie Lundgreen sine sjanser til å spille Ladies European Tour  i 2013 mange hakk. Hun avsluttet syv under par etter å ha spilt jevnt godt - 68, 69 og 69 -  i kjølig vær og vind i Finnland, og er nå nr tre på LET Accsess' Order of Merit.

Cecilie skulle egentlig ha vært instruktør på en ungdomscamp denne uken. – Jeg sa til barna at jeg hadde litt jobb å gjøre. og da var det viktig at jeg gjorde en jobb her, sa hun da  seieren var et faktum.

Borregård-spilleren slo den tyske amatøren Nina Holleder med tre slag, mens 13 år gamle Xin Ying Wang fra Kina og finske Linda Henriksson delte tredjeplassen på -2.   

Cecilie som startet dagen fem under par, satte raskt  to birdies på hull tre og hull seks, og skaffet seg et forsprang på den tyske jenta da hun rundet de første ni to under, mens Holleder pådro seg tre bogeys og en dobbel på de første ni. 

Cecilie Lundgreen vant i Sverige tidligere i sommer, og med seier i Finland har hun en god statistikk i Norden.

 – Min neste turnering er i Danmark, og med litt dansk blod i årene fra min far, tror jeg jeg kan gjøre en god figur der også, uttalte vinneren til finsk presse etter runden. Vinnersjekken var på 4161 euro og etter fem spilte LET Access turneringer, ligger Cecilie bare bak franske Marion Ricordeau og Pamela Pretswell fra Skottland.

Norsk Golf gratulerer så masse og ønsker Cecilie lykke til neste uke. Da er hun  klar for Samso Ladies Open som spilles 16 - 18 august på Samsö Golf Club.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.