Lykke og lettelse for Luke

ENDELIG: Det tok sin tid, men endelig kunne Luke Donald juble for en seier igjen. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Luke Donald er stolt av seg selv.

Forrige helg lå Luke Donald i posisjon til å vinne BMW PGA Championship på Europatouren, men en dobbeltbogey på det siste hullet førte til at Simon Khan vant isteden. Donald var imidlertid rask til å legge skuffelsen bak seg, og han gikk til topps i Madrid Masters helgen etter isteden, mye takket være en eagle på det 16. hullet. Til slutt var han ett slag bedre enn walisiske Rhys Davies.

Donalds forrige seier kom i Honda Classic i USA i mars 2006, og hans forrige i Europa sikret han seg i Sveits i september 20004. Helgens seier er verdt 250.000 euro.

- Pengene er sekundært. Det er en stund siden jeg vant sist, og å legge forrige helg bak meg på denne måten, gjør meg veldig stolt, sa han etterpå.

Donald avsluttet på 67 slag.

- Måten jeg spilte på i dag, betyr mye for meg. Eagelen var enorm, fordi Rhys satte press på meg. Jeg føler både lykke og lettelse, oppsummerte han.

Francesco Molinari ble nummer tre, med Graeme McDowell på plassen bak.

Seieren betyr at Donald klatrer fra 13. til 9. plass på verdensrankingen. Det betyr også at det nå er hele fire engelskmenn på topp ti. Fra før av er Lee Westwood, Ian Poulter og Paul Casey inne i det gode selskap.

Kilde: europeantour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.