- Må spille for å få være med

KLAR TALE: Fred Couples, her i bunkeren, ser helst at Tiger Woods spiller seg i form, ikke tenker seg i form. (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

Fred Couples deler ikke ut President's Cup-billetter til spillere som ikke spiller.

Det nærmer seg den prestisjetunge turneringen mellom USA og resten av verden (ikke Europa), og USAs kaptein Fred Couples har selvfølgelig fått mange spørsmål om Tiger Woods' eventuelle deltakelse de siste månedene. Spørsmålene er ikke blitt færre nå som Tiger fortsetter sitt ras nedover på verdensrankingen og han heller ikke har klart å kvalifisere seg til høstens FedEx-sluttspill.

Couples er klar på at han gjerne vil ha Tiger med på laget sitt, men da må den tidligere verdenseneren spille turneringer før han dukker opp i Australian Open i november. Han må rett og slett konkurrere litt mer.

På grunn av det missede sluttspillet er ikke Tiger spilleberettiget for noen turnering på PGA-touren før i oktober. Couples skal ta ut sine to spillere utenom poengsystemet helt i slutten av september, dagen etter The Tour Championship.

- Han kan ikke bare dukke opp uken før i Australia. (...) Jeg trenger at Tiger spiller mer. Det er en god del turneringer etter The Tour Championship.

Woods er allerede påmeldt til Australian Open i Sydney. President's Cup går uken etter, 17-20. november, på Royal Melbourne. Woods har deltatt i samtlige President's Cup-turneringer siden 1998.

Couples og Woods har vært venner lenge, og da Couples takket ja til å bli kaptein igjen, sendte han en melding til Woods, på spøk, der han ba den tidligere mesteren om å spille godt, så Freddie slapp å kaste bort et av sine ekstravalg på ham. Nå kan spøken fort vise seg å bli alvor. Hvis Tiger i det hele tatt blir tatt ut, da.

- Jeg vil veldig gjerne ha ham på laget, rett og slett fordi han har vært den beste spilleren i ti år på rad, sier Couples, som allerede har snakket med Tigers agent Mark Steinberg med tanke på Woods' spilleplan for resten av sesongen.

- Ut fra det jeg har fått høre, så er Tiger ivrig etter å snu ting rundt for sin egen del, men ikke spille så mye. Men for å bli bedre, så er du nødt til å spille. Jeg er kaptein, og han ønsker å være med på laget. Hvis jeg ender opp med å velge ham, noe jeg sannsynligvis kommer til å gjøre, bør ingen stille spørsmål ved det. Han ønsker ikke å dra til Australia for å tape. Han hater å tape. Så han kommer til å gjøre sitt beste.

Woods og Steve Stricker vant samtlige fem kamper sist de spilte sammen i President's Cup.

Kilde: golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.