Magisk guttelag

KLAR FOR SEMI: Andreas Gjesteby og resten av det norske guttelaget er klare for semifinale mot Italia i lag-EM. (FOTO: Steinar Torvbråten)

Norges guttelag i EM var suverent best i dagens foursome- og singlematcher mot Frankrike. I morgen venter Italia i semifinalen.

Dagens matchspill i lag-EM i Tyrkia gikk strålende for de norske guttene. De vant formiddagens to foursome-matcher mot Frankrike, og de var også overlegne i singlematchene. Norge tapte bare en av singlematchene.Til slutt sto de norske gutta med seks poeng mot Frankrikes ene. Dermed er det klart for semifinale mot Italia fredag. 

- Dette laget er magisk akkurat nå, og de kan gå hele veien, sier trener Niklas Diethelm. 

 

- En kjempeprestasjon

Andreas Gjesteby tapte sin singlematch, men vant foursomematchen tidligere på dagen sammen med Aksel Olsen. Det samme gjorde Kristoffer Ventura og Mathias Schjølberg, og de vant også sine singlematcher i likhet med Mikkel Andresen og Kristian Johannesen. 

Dermed var Frankrike knust, og Italia blir motstander i semifinalen, etter at de vant 4-3 mot England. 

- Dette er fenomenalt, og nok en kjempeprestasjon av Norge i et gutte-EM, sier sportssjef i NGF, Frode Scheie. 

Laget følger opp prestasjoner fra tidligere år, med gull i 2006 og sølv i 2008. 

- Med tanke på at Norge stiller med to 95-modeller er dette smått utrolig, mener Scheie. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.