Manassero drømmer om Masters

FOR EN DEBUT: Matteo Manassero har tatt Europatouren med storm i høst. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

I løpet av fire dagers jobb kan drømmen gå i oppfyllelse.

Da Matteo Manassero avsluttet sin drømmedebut i Masters i april, var han ikke sikker på om han noen gang ville få returnere til Augusta. På den tiden var han fortsatt bare en amatør, og på starten av året var han rangert som nummer 570 i verden.

Så ble han proff, gjorde seg kjent med nivået på Europatouren, før han klinte til med sin første seier i høst. Og siden har han ikke sett seg tilbake. Sist helg ble han nummer to i Hong Kong Open, bare ett slag bak Ian Poulter, og han har skutt fart oppover på verdensrankingen.

Så fort har det gått at dersom Manassero gjør sakene sine bra i Dubai World Championship denne uken, så vil han være automatisk kvalifisert til Masters igjen. For å klare det, må han være ranket blant de 50 beste. Skulle han gå hen og vinne, bryter han inn på topp 30.

- Målet er å spille god golf, så får vi se hva som skjer, sier 17-åringen. Han er klar over muligheten til å komme med i Masters, men han prøver ikke å tenke så mye på det.

- Jeg har det ikke travelt. Jeg hadde aldri forventet å være i denne posisjonen så raskt, men nå som jeg er det, ser jeg framover.

Manassero var bare 16 år gammel da han endte på delt 13. plass i The Open i fjor. I Masters ble hun nummer 36, den beste plasseringen av en europeisk amatør på 73 år.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.