Mar Menor blir Team Norway Golfs nye utenlandsbase

Mar Menor blir Team Norway Golfs nye utenlandsbase

Norske elitegolfere sikres gode treningsforhold de neste fire årene (foto: Mar Menor Golf Resort)

 NGF har inngått en samarbeidsavtale med Vestfold Golfhall AS. Avtalen sikrer norske elitegolfere gode treningsforhold på spanske Mar Menor de neste fire årene.

(Pressemelding, NGF)  Team Norway Golf er Norges Golfforbunds (NGF) elitesatsing for profesjonelle, amatører og juniorer. Et viktig element i satsingen er å sikre utøvere optimale treningsforhold hele året. Etter å ha evaluert en rekke alternativer falt valget på Mar Menor som ligger i Murcia-regionen ca 90 kilometer sør for Alicante. 

– Mar Menor har fasiliteter både på og utenfor banen som gjør anlegget spesielt godt egnet for våre samlinger, sier Generalsekretær Tor-Anders Hanssen i NGF.

Hanssen trekker frem treningsfasiliteter, boforhold, kort veg til flyplass med mange alternative inn- og utflygninger og ikke minst tilgang til seks Nicklaus-baner av høy kvalitet som viktige elementer i valget av Mar Menor.

– Vi har vært på jakt etter et sted som både tilfredsstiller trenings- og konkurransekravene fra elitegolfere, og samtidig kan tilby fornuftige boforhold, både for korte og lange opphold. Vi er veldig glade for å ha fått på plass denne avtalen, påpeker Hanssen.

Avtalen gir NGF muligheten til å ta med større og mindre grupper av eliteutøvere på samlinger av kortere og lengre varighet. I tillegg vil Srixon Norwegian Winter Open, en åpen turnering med rundt 100 deltakere fra Norden, legges til ett av de mange anleggene.

Mar Menors norske representant, Tom Arne Tollefsen i Vestfold Golfhall AS, ser frem til et godt samarbeid.

– Vi ønsker å være med på å utvikle golfen i Norge, og mener Mar Menor er et viktig og riktig supplement til norske golfere, uansett om de spiller på European Tour eller er på ferie. Gjennom vår reiseavdeling Premiumreiser har vi formidlet reiser og eiendom på Mar Menor til Norske golfere i 10 år og kan trygt si at dette er en av de bedre stedene i Europa. Det er vel kanskje grunnen til at NGF, Team Norway, Norsk Seniorgolf og Wang Toppidrett har valgt å samarbeide med oss på Mar Menor, avslutter Tollefsen.  

Avtalen strekker seg til mars 2020.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.