Maratongolf på Vestfold

MARATONGOLFERE: 20 spillere deltok i årets maratongolf på Vestfold Golfklubb. For å rekke alle fire runder, satte Tom Arne Tollefsen tee-off til klokken 0330 på morgenen. (FOTO: Ann-Sophie Stene)

Fire 18-hullsrunder på en dag? Det er maratongolf på Vestfold GK.

20 personer hadde meldt seg på årets maratongolf på Vestfold GK. Hele fire 18-hullsrunder skulle spilles på løpende bånd før pokalene kunne bli overrakt ved 2200-tiden.

 

Tredje gang

2010 er tredje året på rad at Tom Arne Tollefsen har tatt initiativet til maratongolf, og også denne gangen ble gjengen velsignet med godt vær:

- Sol og topp baneforhold gjør det enklere. Vi startet klokken 0330 på morgenen, og avsluttetmellom ni og ti på kvelden. Tempo er viktig for kampånden, og vi regner cirka 3,5 timer per runde. Skoskift mellom slagene anbefales på det sterkeste, ler han.

Deltakerne spilte første runde fra sort tee, deretter hvit, så gul og til slutt rød.

 

Utfordring til damene

Startkontingenten var 500,- kroner, og det premieres for individuelle netto slag, flest birdies på fire runder, i lagkonkurranse og netto eclectic over fire runder i henhold til tildelte slag.

- På 1970-tallet arrangerte klubben maratongolf årlig. Nå er vi en stabil gjeng som er i gang igjen, men vi ønsker oss flere deltakere. Av 20 påmeldte er kun en kvinne, men vi håper det fins flere sporty damer der ute som tar utfordringen neste år, smiler Tollefsen fornøyd.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.