Marianne sikter mot Europa igjen

MOT EUROPA: Marianne Skarpnord retter nå blikket mot Ladies European Tour igjen etter en tøff sesong i USA. Foto: Ann-Sophie Stene

- Å spille på LPGA-touren er et ensomt liv. Det er absolutt ikke meg i det hele tatt, sier Marianne Skarpnord.

Marianne Skarpnord hadde en drøm å spille på den amerikanske LPGA-touren. Men årets debutsesong i USA har ikke vært den opplevesen Sarpsborg-jenta håpet på. Nå retter hun blikket tilbake mot Ladies European Tour og mer spill i Europa.
- Jeg er på vei hjem, bekrefter Marianne Skarpnord til Norsk Golf.
For den amerikanske hverdagen har vært en påkjenning. Og det er ikke først og fremst de sportslige utfordringene som har vært tøffest.
 
Ensomt liv
- LPGA-touren er veldig tøff rent konkurransemessig, men den viktigste årsaken til at jeg nå ser mot Europa igjen ligger utenfor banen. Å spille på LPGA-touren innebærer et ensomt liv. Det er absolutt ikke meg i det hele tatt – jeg elsker jo å prate, le og være sosial. Den biten har vært totalt borte det siste året, forteller hun ettertenksomt.
Spill på Ladies European Tour byr på helt andre muligheter.
- På Europatouren kan jeg få med meg moren eller søsteren min, eller en venninne. Nå reiser jeg mest rundt alene. Jeg forsøker å dra så ofte som mulig til Norge på besøk, men det krever en del dager fri i strekk. Og det forsvinner lett noen dager til både reise og det å komme seg fra jetlag begge veier, så det blir sjeldnere enn jeg hadde håpet, sier hun.
Mange har undret seg over at Sarpsborg-jenta som gjorde det så strålende i fjor, har mer eller mindre stampet i år.
 
Jobber hardt
- Golf er tøft, og det er jo en viss forskjell på konkurransen på Europatouren og LPGA-touren. Det er rett og slett sånn at hvis du mister fokus i bare et halvt sekund, er det kjørt. I år har jeg jobbet så sinnsykt hardt og målrettet at det kanskje har blitt litt for mye av det gode. Jeg kan ikke peke på en spesiell ting som ville gjort at det hele løsnet, men jeg trenger nok å få dette med caddie på plass, det er sikkert.
Nå vil hun gjerne bruke sine erfaringer til å hjelpe andre.
- Det sosiale nettverket er nok ikke viktig bare for meg. Jeg lover at den neste norske jenta som kommer seg på touren skal få nyte godt av mine erfaringer. Når vi er så få norske som vi er, gjelder det definitivt å stå sammen, avslutter Marianne Skarpnord.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.