Maritas parademarsj

SUVEREN: Marita Engzelius vant NM med ni slags margin og var suveren på Byneset. (FOTO: Tom Erik Andersen)

 Marita Engzelius vant NM på Byneset med ni slags margin.

Etter en stabil tredjerunde på 72 slag, ledet Oslo-jenta nå med ti slag på nærmeste konkurrent. Totalt var hun 13 under par, med bare én bogey på de tre første rundene. 

Dermed kunne Engzelius nærmest spasere seg til NM-gullet søndag.

Med en avsluttende runde på 74 slag var 22-åringen aldri truet i sin lekegrind på Byneset Nord. Engzelius endte 11 under par totalt.

Nærmeste utfordrer til NM-gullet var Karinn Dickinson fra Asker, to under par. Tredjeplassen gikk til regjerende mester Rachel Raastad fra Kjekstad, på par.

Ungjentene Cesilie S. Hagen, Tonje F. Daffinrud og Nicoline E. Skaug fulgte på de nærmeste plassene.

Se resultatliste NM

 

Etter to runder: Oslo-jenta Marita Engzelius er fortsatt bogeyfri etter to NM-runder på Byneset, og i suveren ledelse.

Banerekord i går, 67-runde i dag og fem slags ledelse på andrekvinne, Tonje Daffinrud fra Vestfold GK. Engzelius er totalt 13 under par. 

Engzelius har imponert de to første dagene av NM. På førsterunden ble det åtte birdier, andrerunden ga fem birdier og fortsatt har hun ikke spilt på seg en eneste bogey. 

Oslo GK-spilleren fortalte etter førsterunden torsag at hun har gjort visse svinendringer sammen med landslagstrener Jonas Lilja.

- Det er riktig, bekrefter Lilja. - Vi har jobbet for å få mer trykk i ballen. Marita slo nesten bare med armene. Nå får hun med seg trykket fra bakken bedre, hele kroppen må være med.

Svensken forteller at dette ikke gjelder Engzelius spesielt. På ulikt vis har han forsøkt å coache også Tonje F. Daffinrud og Rachel Raastad med samme mål. Få med hele kroppen. Mer trykk i ballen.

Det ser ut til å gi resultater. Halvveis i NM er de tre nevnte spillerne på de tre første plassene. Alle tre har gått begge rundene under par.

Se leaderboard NM


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.