Marøy ti slag unna PGA Tour-turnering

Marøy ti slag unna PGA Tour-turnering

(Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Vetle Marøy (22) kom til kort i mandagskvalet til ukens PGA Tour-turnering, Waste Management Phoenix Open.

Bergenseren imponerte i opptakten til mandagskvalet med en 66-runde (-6) i fredagens pre-kvalifisering. Mandag stod det tre plasser på spill, og Marøy hadde håp om å bli tidenes andre nordmann i en PGA Tour-turnering. Dessverre var han aldri i nærheten av å komme seg gjennom det trange nåløyet.

Med en runde på tre over par endte han på 85. plass i det 124 mann store feltet, bestående av en rekke spillere med erfaring fra PGA-touren. 

Vetle Marøy tok steget over i de profesjonelles rekker i februar i fjor.Han avsluttet amatørkarrieren ranket som nummer 171 på verdens amatørranking, nest best av de norske spillerne. Han skulle etter planen fullføre sine studier ved Odessa College i 2018, men valgte istedet å begi seg ut på profflivet.

I fjor spilte han 13 turneringer i den nordiske ligaen, Nordic League. Det endte med en 83. plass sammenlagt med to 14. plasser som beste resultater. 

Dette var det andre året på rad at Marøy forsøkte seg i mandagskvalifiseringen til det som er en av årets mest populære på PGA-touren - mye takket være det berømte hull 16, der tusenvis av tilskuere, hovedsaklig festglade collegestudenter, flokker seg rundt hullet for å juble frem stjernene. Slik så det ut da Tiger Woods gjorde hole-in-one på hull 16 i debutsesongen i 1996:


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.