Martens åpner opp om alvorlig sykdomsperiode

Martens åpner opp om alvorlig sykdomsperiode

De siste månedene har Caroline Martens sovet 16-17 timer i døgnet. Hun har ikke kunnet se på mobilen, TV eller lese bøker. (Skjermdump: TV2.no)

I et TV2-innslag denne uken forteller europatour-spiller Caroline Martens om hjernehinnebetennelsen som har satt henne helt ut av spill, og kreftdiagnosen hun holdt hemmelig i fire år.

(Se video nederst i saken)

2016 ble et tøft år for Caroline Martens. Store deler av sesongen ble ødelagt av skade etter at hun tråkket over på vei hjem fra en turnering på starten av året. Etter noen måneder med støtteskinne rundt beinet ble det klart at skaden ikke hadde blitt noe bedre, og Martens måtte dermed legge seg under kniven.

I år hadde hun endelig sitt turneringscomeback, men det tok ikke lang tid før hun ble satt ut av spill igjen. Og denne gangen var det langt mer alvorlig enn en skadet ankel.

Etterhvert begynte alvoret å gå opp for meg, Jeg vet jo at folk dør av hjernehinnebetennelse

Denne uken forteller TV2 historien om hvordan Martens ble akutt syk før under en europatour-turnering i Barcelona i april. Det skulle vise seg å være et alvorlig tilfelle av hjernehinnebetennelse. 

– Etterhvert begynte alvoret å gå opp for meg, Jeg vet jo at folk dør av hjernehinnebetennelse. Så jeg tenkte, «shit, dette kan gå jævlig dårlig». Jeg elsker jo livet mitt, og ville jo ikke at det skulle skje noe med meg, sier 30-åringen, som har fått påvist en kronisk form for hjernehinnebetennelse, som medfører langvarig oppfølging og behandling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Caroline Martens på Instagram under sykehus-oppholdet i Barcelona.

Martens sier hun foreløpig ikke vet når hun er tilbake på golfbanen igjen. Foreløpig er alt på vent.

I TV2-intervjuet forteller Martens for første gang også om den tøffe perioden i 2013, der hun fikk sjokkbeskjeden om at hun hadde begynnelsesstadie av livmorhalskreft. Etter to mislykkede operasjoner ble hun omsider erklært frisk etter operasjon nummer tre.

Se hele innslaget under. Videoen er publisert med tillatelse fra TV2.

(Video: TV2.no)

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.